3 bakandan Narin Güran'ın mezarına ziyaret: Şüpheliler yarın adliyeye çıkarılacak

3 bakandan Narin Güran'ın mezarına ziyaret: Şüpheliler yarın adliyeye çıkarılacak
Bakanlar Mahinur Özdemir Göktaş, Yılmaz Tunç ve Ali Yerlikaya, Diyarbakır'da 8 Eylül'de cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın mezarını ziyaret etti. Bakan Tunç, cinayet soruşturması kapsamında 22 şüphelinin yarın adliyeye sevk edileceğini açıkadı.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran 9 Eylül'de Tavşantepe Köyü'ne toprağa verildi.

Cinayet soruşturması devam Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 8 yaşındaki Narin Güran'ın mezarını ziyaret etti.

Dua edip mezara karanfiller bırakan bakanlar daha sonra mezarlıktan ayrılarak Diyarbakır Valiliği'ne gitti.

Üç bakan daha sonrasında Diyarbakır Valiliğinde soruşturmaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Narin kızımızın canice öldürülmesiyle ilgili başlatılan soruşturma titizlikle yürütülüyor. Şüpheliler yarın adliyeye çıkarılacak" dedi.

Bakan Tunç, soruşturmayla ilgili şu bilgileri paylaştı:

267 kişinin ifadesine başvuruldu

"Soruşturma büyük bir titizlik ve hassasiyetle sürdürülmektedir. Her bir ayrıntının üzerine titrenmektedir. Fail veya faillerin en hızlı biçimde ortaya çıkarılması için ne gerekiyorsa yapılmaktadır. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca 21 Ağustos gününden bu yana hem soruşturma hem de arama faaliyetleri kapsamında yapılanlarla ilgili sizlerle bazı bilgileri paylaşmak istiyorum. 21 Ağustos 2024 tarihinde Diyarbakır ili Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde ikamet eden Narin kızımızın eve dönüş yolunda saat 15.15 sıralarında 4 arkadaşını takip ederek eve doğru yola çıktığı son görüntüsü sonrasında kendisinden bir daha haber alınamamıştır.

21 Ağustos 2024 tarihinde saat 20.15'te jandarma komutanlığında, saat 20.50'de de 112 Acil Çağrı Merkezi aranarak kayıp ihbarı üzerine soruşturma işlemlerine ve arama işlemlerine hızlı bir şekilde başlanmıştır. 4 bin 656 personel, 23 dedektör köpek, 172 araç, 2 helikopter, 64 drone, 1 İHA, 5 yeraltı görüntüleme cihazı ile karadan ve havadan toplam 75 kilometrekare alan ile Jandarma Sualtı Arama Kurtarma Timi, Dicle Üniversitesi ve AFAD dalgıçlarından toplam 60 personel ile 8 dere, 5 göle, 21 su kuyusu, 49 kilometre su kanalı aranmıştır. 51'i jandarma, 11'i polis bölgesi olmak üzere 62 ev ve 24 metruk binada adi arama yapılmıştır. 20 PTS noktası ile 137 kamera incelenmiştir. 26 kişinin şüpheli, 241 kişinin tanık olarak olmak üzere toplam 267 kişinin ifadesi bugüne kadar alınmıştır."

22 şüpheli adliyeye sevk edilecek

"Narin kızımızın amcası Salim Güran, 2 Eylül 2024 tarihinde komşusu Nevzat Bahtiyar'sa, 10 Eylül 2024 günü çıkarıldıkları mahkemece beden ve ruh bakımından kendisini koruyamayacak durumda olan çocuğa karşı kasten öldürme ve hürriyeti tahsis suçlarından tutuklanmışlardır. 22 şüpheli halen gözaltında olup, 12 Eylül 2024 yani yarın cumhuriyet başsavcılığında hazır edileceklerdir."

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar