23 günlük direniş devam ediyor: Fernas Maden işçileri, Ankara'da gözaltına alındı

Manisa Soma’dan Ankara’ya gelen Fernas Maden işçileri 23 gündür direnişlerini sürdürüyor. İşçiler, AKP’li Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’na ait Fernas Madencilik Genel Merkezi önünde eylem yapmak isterken gözaltına alındı.

Manisa'nın Soma ilçesindeki Fernas Maden'de çalışan işçiler, sendikal haklarını ve işçi sağlığı ile güvenliğini savunmak amacıyla başlattıkları direnişi Ankara'ya taşıdı.

Bağımsız Maden İşçileri Sendikası’na (Bağımsız Maden İş) üye olduktan sonra işten çıkarılan 7 işçinin destek verdiği direniş, 23. gününde devam ediyor.

26 Ağustos'ta Soma'da başlayan direniş, işçilerin sendikal haklarını ve güvenlik taleplerini dile getirmek için Fernas Madencilik’in Genel Merkezi önünde eylem yapmak amacıyla Ankara’ya taşındı. Ancak, işçiler eylem yapmaya başladıkları sırada kolluk kuvvetleri tarafından gözaltına alındı.

Eyleme katılan işçiler, haklarını savunmak ve işyerlerinde karşılaştıkları haksızlıkları kamuoyuna duyurmak amacıyla uzun süredir mücadele ettiklerini belirtti.

''Öldürmek istiyorsanız, ölelim o zaman!''

Ankara’da direnişe devam eden Fernas Madencilik işçilerinden bir işçi ''Yaşamak istiyorum. Öldürmek istiyorsanız, ölelim o zaman!'' diyerek yüksek gerilim hatlı elektrik direğine tırmandı.

Bağımsız Maden İşçileri Sendikası, işçilerin gözaltına alınmasını kınayarak, sendikal hakların korunması ve işçi sağlığı ile güvenliği konularında mücadeleye devam edeceklerini açıkladı.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar