CHP’li belediyelerden, Özel, Durbay ve İmamoğlu için ortak açıklama: ‘Ahmaklıkların karşısında olacağız’

CHP’li belediyelerden, Özel, Durbay ve İmamoğlu için ortak açıklama: ‘Ahmaklıkların karşısında olacağız’
CHP il belediye başkanları yaptıkları ortak basın açıklamasıyla Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ve Gülşah Durbay’a desteklerini dile getirdi. Yapılan açıklamada İmamoğlu’na açılan siyasi dava işaret edilerek “Ahmaklıkların karşısında olacağız” denildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Belediye Başkanları ortak basın açıklaması yaptı.

İl belediye başkanının yer aldığı açıklamada Ekrem İmamoğlu’na siyaset yasağı getirilmesini öngören ‘ahmak davası’na karşı mücadele edeceklerini belirtildi. Açıklamanın devamında hakkında CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve ilişkileri olduğu yönünde iddialar oluşturulan Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’a destek olacakları ifade edildi.

Belediye başkanları, yaşananların “iktidara yürüyen Cumhuriyet Halk Partisi’nin yürüyüşünü durdurmak olduğu” amacı taşıdığını belirtirken, ülke gündeminin ekonomik kriz olduğuna fakat bunun değiştirilmeye çalışıldığı ifade etti.

Ortak açıklamada 21 il belediye başkanı yer aldı

21 CHP il belediye başkanının açıklamasının tam metni şöyle:

“Bizler Cumhuriyet Halk Partisi’nin İl Belediye Başkanları olarak TBB ve İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun devam eden dosyasıyla birlikte Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel ve Şehzadeler Belediye Başkanımız Sayın Gülşah Durbay hakkında ortaya atılan asılsız iftiralarla ilgili görüşlerimizi kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.

Bizler 21 İl Belediye Başkanı olarak bütün bu hukuksuzlukların iftiraların asıl sebebinin iktidara yürüyen Cumhuriyet Halk Partisi’nin yürüyüşünü durdurmak olduğunun bilincindeyiz. Ayrıca ciddi bir geçim sıkıntısı çeken halkımızı bu tür konularla meşgul ederek ülkemizde yaşanan derin yoksullaşmanın üzerinin örtülmeye çalışıldığının farkındayız. Bu tartışmaların bilinçli olarak gündemde tutulması toplumun vicdanında yaralar açmıştır.

'İmamoğlu'na açılan dava hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmıyor'

TBB ve İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’yla ilgili hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmayacak şekilde sadece siyasi gerekçelerle açıklayabilecek bu dava süreci Türkiye siyasi hayatında her zaman kara bir leke olarak yer alacaktır. TBB ve İBB Başkanımız sayın İmamoğlu’na siyasi yasak dahil verilecek her türlü haksız kararın toplumsal barışımıza zarar verecek bir girişim olarak değerlendirmekteyiz.

'İftira kampanyaları ile kadınların hedef alınıyor'

Aynı şekilde Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel ve Şehzadeler Belediye Başkanımız Sayın Gülşah Durbay’la ilgili yürütülen iftira ve yalan kampanyası da toplumun vicdanında çoktan mahkum olmuştur. Kadınların siyasette var olma mücadelesi sürerken bu tür iftira kampanyalarının özellikle kadın siyasetçileri hedef alması tesadüf değildir. Sayın Gülşah Durbay’a yapılan bu ahlaksız saldırı kadına karşı yürütülen şiddet ve psikolojik savaşın göstergesidir.

'Ahmaklıkların sonuna kadar karşısındayız'

Sayın Gülşah Durbay bu ahlaksız saldırılara karşı hukuk yoluyla kararlılıkla hesap soracağını ifade etmiştir. Biz de CHP’li Belediye Başkanları olarak bu mücadeleye sayın Gülşah Durbay’ın yanında olacağız. Sonuç olarak ister hukuk yoluyla ister yalan ve iftiralarla nasıl olursa olsun, bu ahmaklıkların sonuna kadar karşısında, genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in TBB ve İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun ve Şehzadeler Belediye Başkanımız Sayın Gülşah Durbay’ın sonuna kadar yanındayız.”

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar