100 günde devriâlem: İkonik kentlerden geçen rotalar

100 günde devriâlem: İkonik kentlerden geçen rotalar
Seyahat tutkunlarının hayallerini süsleyebilecek bir tur var: 100 günde dünya turu. Gemiyle çıkılan bu geziyi deneyimli tur operatörü Prontotour organize ediyor. İkonik kentler rotada. İsteyenler turun bir bölümüne de katılabiliyor.

İZZET DOĞAN / GAZETE PENCERE

Okumayı sevenlerin kitaplığında Jules Verne’in muhteşem eseri 80 Günde Devriâlem kitabı da yer alır çoklukla. Jules Verne’in yaşadığı çağda hayal sınırlarını aşan muhteşem hikayeleri, bu eserleri okuyarak büyüyenlerde; dünyayı gezme, yeni yerler, kültürler keşfetme, yeni insanlar tanıma arzusu çok daha derin izler bırakmıştır.

queen-anne-1.jpg

Prontotour’un ‘’Gemiyle dünya turu’’nu görünce detayları merak ettim. Siteyi inceledim, daha önce Cunard gemilerinin basın lansmanında tanıştığım Prontotour Cruise Müdürü Merve Başaran’a sordum.

pexels-timo-volz-singapur.jpg

GENELLİKLE BİR YIL ÖNCEDEN PLANLANIYOR

Dünyayı gezme hayali hiç eksilmeyen biri olarak öncelikle söylemeliyim, gemi ile dünya turu 100 gün sürüyor. Prontotour’un genç ama deneyimli yöneticilerinden Merve Hanım, turun detaylarına girmeden önce, genellikle bu turların 1 yıl önceden satın alındığını, özellikle gidilecek ülkelerin çokluğu nedeniyle vize konusunun organize edilmesinin zaman aldığını ve 100 gün sürecek bu yolculuk için gezginleri rahatlatacak ödeme planı yapılmasına fırsat sağladığını anlattı.

18 Ocak 2025 tarihli dünya turunun fiyatı 728 bin 267 lira…

pexels-mikel-new-york.jpg

Prontotour Cruise Müdürü Merve Başaran, 30. yılını kutlayan Prontotour’un yakında başlayacak erken rezervasyon fırsatlarıyla yurt dışı turlara özel ödeme seçenekleri olduğunu hatırlattı.

pexels-jimbear-hong-kong.jpg

Sağlık hizmetleri, kara turları, güzellik merkezi ve SPA alanı, gemideki tüm içecekler, internet, kuru temizleme, telefon gibi kişisel harcamalar, vize bedelleri, yurt dışı çıkış harcı, uçuşlar, transferler, rehberlik hizmetleri, seyahat ve sağlık sigortası tur ücretine dahil olmayan hizmetler.

pexels-edgar-santana-panama.jpg

İKONİK KENTLER ROTADA

Prontotour Cruise Müdürü Merve Başaran’ın paylaştığı detaylar şöyle: Her yıl bir ya da iki Cunard gemisi dünya turu için Afrika, Asya, Avustralya ve Amerika'daki limanlara da uğrayarak dünyanın çevresini dolaşmak üzere İngiltere’nin Southampton kentinden yola çıkıyor.

Bu tur kapsamında dünyaca ünlü Panama Kanalı'ndan geçebilir, Singapur ve Hong Kong gibi ikonik şehirlerde gecelemenin keyfini çıkarabilir ve zamanda geriye gitmek için Uluslararası Tarih Çizgisi'ni geçebilirsiniz.

bb-balcony-obstructed-view-4.jpg

İSTEYENLER BİR BÖLÜMÜNE KATILABİLİYOR

Dünya turunun tamamlanması yaklaşık üç ay sürebilir ancak bu kadar zaman ayıramayan misafirlerimiz için de daha kısa seçenekler mevcut. Dünya seyahatlerimiz ayrıca daha küçük 'sektör' yolculuklarına da bölünebiliyor. Böylece misafirler en sevdikleri rotaları seçebilir ve daha kısa bir süre için seyahate katılabilirler.

cunard-queen-anne-11.jpg

Programlara göre farklı vizelere ihtiyacı duyulabiliyor; Amerika, İngiltere, Schengen ve Meksika gibi. Dünya turu rotasına göre özel başka ülkelere gidiliyor ise ve gerekliyse o ülke vizeleri de hazırlık aşamasında ekleniyor.

QUEEN ANNE’İN YOLCU KAPASİTESİ 2.996 KİŞİ

QUEEN ANNE Gemisi’nin yolcu kapasitesi 2,996 kişi. Bu yolcular için 1,225 kişilik mürettebat kadrosu hizmet veriyor. Geminin uzunluğu yaklaşık 323 metre. Cunard’ın Queen gemileri, klasik ve modernin karışımından ilham alan çarpıcı tasarımlarıyla yolculara çok sevilen mekanlar sunuyor. Örneğin Mareel Spa'da sağlık ve keyif, özel 5 çayı seremonisi ve daha pek çok detay dünya turu boyunca misafirlerin hizmetinde.

pexels-vladalex94-new-york.jpg

2025’TEKİ TUR 18 OCAK’TA NEW YORK’TAN BAŞLIYOR

Satışa açtığımız 2025’in dünya turu 18 Ocak’ta New York’tan başlıyor. 5 gün denizde geçtikten sonra Perşembe günü ilk durak Aruba’ya varılıyor. Panama Kanalı’ndan geçilerek Guatemala’da Puerto Quetzal’a ulaşılıyor. Sonraki durak; Cabo San Lucas, Baja California Sur, Mexico. 17. günde San Francisco’ya ulaşılıyor. Gemi burada iki gün kalıyor. 23’üncü günde 9 Şubat’taki durak Hawaii Honolulu. Sonraki durak ise Samoa Apia, Tonga’nın başkenti Nuku'alofa. Hepsi etkileyici seyahat rotaları arasında.

pexels-donovan-kelly-yeni-zelanda.jpg

TARİH ÇİZGİSİNDEN GEÇİŞ

26. gün Uluslararası Tarih Çizgisi (X IDL ), Güney ve Kuzey Kutupları arasında uzanan ve bir takvim günü ile diğeri arasındaki sınırı oluşturan çizgiye ulaşılıyor.

36’ncı gün gemi Auckland, Yeni Zelanda’ya ulaşmış oluyor, burada iki gün kalınıyor.

38’inci gün Tauranga kentine geçiliyor sonra Bay of Islands’a, 42’nci gün ufukta Avustralya’nın Sydney kenti var. Burada iki gün kalındıktan sonra ise Brisbane. 47’nci gün Airlie Beach’e gidiliyor. 49’uncu gün Yorkeys Knob…

pexels-juliasakelli-sydney.jpg

50’nci günde gemi Avustralya kıyılarında seyrederken dünyanın yarı turu 8 Mart’ta tamamlanmış oluyor. 53’üncü gün Avusturalya’nın kuzeyinde yer alan Darwin’e varılıyor.

58’inci günde Filipinlerin Manila kenti sırada, takvim ise 16 Mart’ı gösteriyor.

60’INCI GÜN HONG KONG’DA

60’ıncı güne gelindiğinde ufukta bu kez Hong Kong var ve şehir turu için iki gün zaman bulunuyor. 64’üncü gün Vietnam’ın Phu My kenti ziyaret ediliyor. 66’ncı güne geldiğimiz 24 Mart’ta Singapur ve burada da iki günlük zaman var. 68’inci gün Malezya’nın Port Kelang kenti, 69’uncu gün Penang Adası, 3’üncü gün Sri Lanka’nın Colombo limanı, 78’inci günde dünya turu Birleşik Arap Emirlikleri’nde Abu Dhabi’ye ulaşıyor.

pexels-jdgromov-dubai.jpg

79’UNCU GÜN DUBAİ

79’uncu ve 80’inci gün Dubai’de, 82’nci gün Umman’ın Muscat kentinde, 88’inci günde 15 Nisan’da gemi Mısır’ın Safaga limanına yanaşıyor ve iki gün kalıyor. 91’inci gün 18 Nisan’da Süveyş Kanalı geçiliyor.

ison-240430-cunard-2577.jpg

FİNAL NOKTASI İNGİLTERE, SOUTHAMPTON

94’üncü gün Akdeniz’deki yolculuk sonrası Malta’nın Valetta kentine 21 Nisan’da ulaşılıyor. 97’nci gün, ufukta İspanya’nın Cadiz kenti var.

pexels-ghost-acolyte-southampton.jpg

100’üncü gün, yani 27 Nisan’da dünya turu İngiltere’nin Southampton kentinde tamamlanıyor.

be-balcony-1.jpg

Prontotour Cruise Müdürü Merve Başaran, gemi seyahatinin avantajlarını ise şöyle sıralıyor:

‘’Her şeyden önce her gün başka bir limanda güne başlıyorsunuz. Kara turlarındaki gibi bavul aç kapa derdiniz yok. Şehir değiştiğinde bir otelden diğerine taşınmanız gerekmiyor. Yeni gemilerin içi teknolojik pek çok donanıma sahip. Burada birçok aktivite yapılabiliyor. Özellikle çocuklu aileler ve balayı seyahatine gidenler için ideal özelliklere sahip. Sıra dışı eğlence olanakları var. Dünya lezzetlerinden örnekler bulabileceğiniz çeşitli mutfak konseptleri de mevcut.‘’

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar
Gezilecek Yerler