Kılıçdaroğlu: 100 yıllık parti bir kişiye asla teslim edilemez, hiç kimse "Kemalci" olmasın

Kılıçdaroğlu: 100 yıllık parti bir kişiye asla teslim edilemez, hiç kimse "Kemalci" olmasın
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "100 yıllık bir parti bir kişiye asla teslim edilemez. Hiç kimse "Kemalci" olmasın. Ama hepimiz demokrasiden yana, emekten, alın terinden yana, haktan hukuktan adaletten yana olmalıyız. CHP...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "100 yıllık bir parti bir kişiye asla teslim edilemez. Hiç kimse "Kemalci" olmasın. Ama hepimiz demokrasiden yana, emekten, alın terinden yana, haktan hukuktan adaletten yana olmalıyız. CHP 100 yıllık tarihinde kurumsal rüştünü ispat etmiş bir partidir… CHP'de kişi endeksli bir politika olmaz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Independent Türkçe muhabiri Ali Kemal Erdem'e verdiği röportajda ittifak politikasına yönelik eleştirilere, CHP'deki değişim tartışmalarına ve yerel seçime dair merak edilen birçok soruya cevap verdi.

Kılıçdaroğlu, "AK Parti en çok oy kaybeden parti. Bunu Erdoğan da çok iyi biliyor. Kaybının görmezden gelinmesini istiyor. Dikkat edin hep bu çaba içinde… Biz bunun farkındayız… Yerel seçimlerin ayrı dinamikleri var. Partiler birlikte hareket edebilecekleri gibi ayrı ayrı da seçimlere girebilirler. Bunu zaman gösterecek. Ancak biz yerel seçimlere çok iddialı olarak hazırlanacağız" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Kafanızda CHP genel başkanlığını bırakmaya yönelik bir takvim var mı?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Yeri ve zamanı geldiğinde gereği yapılacaktır. Bundan da hiç kimse endişe etmesin… Partide gerçek anlamda yenilenmenin kapılarını sonuna kadar açacağım. Bunun için gerekli kararlar alındı zaten. Tüzük değişikliği ile ilgili çalışmalar devam ediyor, örgütün talepleri birebir alınıyor… Doğru tartışma geleceği sağlıklı inşa etme tartışmasıdır. Diğerleri kısır tartışmalardır. Ayrıca CHP'de kişiye endeksli bir tartışmayı asla doğru bulmam.

Yıllardır söylüyorum. Ki bunu kamuoyu önünde de söyledim. Kişi endeksli bir politika asla doğru değildir. 100 yıllık bir parti bir kişiye asla teslim edilemez. Hiç kimse "Kemalci" olmasın. Ama hepimiz demokrasiden yana, emekten, alın terinden yana, haktan hukuktan adaletten yana olmalıyız. CHP 100 yıllık tarihinde kurumsal rüştünü ispat etmiş bir partidir… CHP'de kişi endeksli bir politika olmaz…

"CHP bir lider partisi değildir"

Şu gerçeği bütün CHP'liler bilir. CHP bir lider partisi değildir. Bunu 100 yıllık tarihi ile kanıtlamıştır. İsmet İnönü 1946 seçimlerinden sonra iktidarı Demokrat Parti'ye devrederken bunu demokrasinin bir kazanımı olarak görmüştür. CHP lider partisi olmadığı içindir ki; Türkiye'nin de Cumhuriyetimizin de laikliğin de demokrasimizin de kadın erkek eşitliğinin de teminatıdır."

Kılıçdaroğlu, CHP genel başkan adaylığı için Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel'in isminin konuşması ile ilgili olarak, "Her CHP'linin CHP'ye genel başkan adayı olma hakkı vardır. Bu sürecin kurallar içinde ve hukuki zeminde gerçekleşmesi gerekiyor…" dedi.

"Gerçek yenilenmeyi kamuoyu ile paylaşacağım, göreceksiniz"

Kılıçdaroğlu, "Bir tüzük değişikliğine ihtiyacımız var. Bunu yapacağız. Bu konuda tüm partililerimizden görüş alıyoruz. Ayrıca program değişikliğine de ihtiyacımız var. Bu konuda da yapılan güzel çalışmalar var. Yetiştirebilirsek bu çalışmayı da kamuoyunun tartışmasına açmayı düşünüyoruz. Partililerin görüşlerini alacağız… Gerçek yenilenmeyi göreceksiniz… Bu konuda gerekli açıklamaları, çalışmalar olgunlaştıktan sonra kamuoyu ile paylaşacağım…" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar