Hrant Dink’in katili Ogün Samast bugün hakim karşısına çıkacak

Hrant Dink’in katili Ogün Samast bugün hakim karşısına çıkacak
Agos Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katili Ogün Samast, bugün hakim karşısına çıkacak. Samast, “silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” suçundan 10 yıla kadar hapis...

Agos Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katili Ogün Samast, bugün hakim karşısına çıkacak. Samast, “silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle açılan davada, aralarında Yasin Hayal ve Erhan Tuncel’in de bulunduğu 11 sanıkla birlikte yargılanacak.

Hrant Dink cinayetinin geçen ay tahliye edilen tetikçisi Ogün Samast, bugün yeniden hâkim karşısına çıkacak. Samast, 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde Yasin Hayal ve Erhan Tuncel dâhil 11 sanıkla birlikte yargılanacak.

Samast, cezaevinden koşullu salıverilme kapsamında 15 Kasım 2023’te tahliye edilmişti. Tahliyesinin ardından Samast hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” suçundan yeni bir iddianame düzenlenmişti.

İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, “Hrant Dink’in eşi Rakel Dink, çocukları Arat ve Sera Dink ve kardeşi Hasrof Dink “müşteki” sıfatıyla, Samast ise “suça sürüklenen çocuk” sıfatıyla yer alıyor. İddianamede, Samast’ın “silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” suçundan 7 yıl 6 aydan 12 yıla kadar hapsi isteniyor.

Öne Çıkanlar