Hayat ağacı Ges-Tin ve aşkın sorgusunun romanı

Hayat ağacı Ges-Tin ve aşkın sorgusunun romanı
Mümine Karadağ’ın ilk romanı Ges-Tin, Yazardan Direkt Yayınları aracılığıyla okurlarla buluştu.

EDA YILMAYAN

Mezopotamya’da asmanın adı, “hayat ağacı” anlamına gelen “Ges-Tin” olarak biliniyor. Tüm hayatını değiştiren bir ailenin kendine yol çizme hikâyesi, aynı zamanda bu yolda kalmanın veya kalmamanın sorgulamasını da anlatıyor. Güven, sadakat, dürüstlük gibi değerleri sorgulatan eser, insanın zayıf yönlerini çok cesur bir şekilde dile getiriyor.

Yüzünde müthiş bir hayal kırıklığı vardı. “Hadi gidelim artık.” dedi. Pencereleri kapatmış mıydı, ortalığı toparlamış mıydı, hiç bilmiyorum. Kolyeye ne oldu onu da bilmiyorum, sanırım orada kalmıştı. O kapıya yöneldi, ben de onu takip ettim.

Cesur anlatım yapısı, en zayıf yönlerimize çekinmeden değinmesi ve aslında kendimizi hatalarımızla yüzleştirmesi Ges-Tin’i dikkate değer bir eser hâline getiriyor.

Direkt Yayınları’ndan çıkan bu sürükleyici roman; aile yapısını, insan ilişkilerini ve cinselliği bu topraklara özgü kurgusuyla ve tanıdık portrelerle siz okurlara sunuyor. Romanın zaman ve mekânına yabancı hissettirmeyen eser, samimi üslubu ile destekleniyor ve okurların zihnini karıştırıp duyguları sorgulatmaktan çekinmiyor.

dr-mumine-karadag-foto.jpg
Dr. Mümine Karadağ

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar