Zeyrek'ten TÜİK Başkanı'na: Billkent'i yüzde 100 burslu okusan ne olur? Sen daha matematikteki işlem önceliğini bilmiyorsun

Gazeteci Deniz Zeyrek, TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya'nın skandal açıklamalarına sert bir dille tepki gösterdi. Zeyrek, "Bilkent'i yüzde 100 burslu okusan ne olur? Sen daha matematikteki işlem önceliğini bilmiyorsun" ifadelerini kullandı.

Alaattin Aktaş'ın madde fiyat listesini ortaya çıkarmasının ardından alelacele basın toplantısı yapan ancak sınırlı sayıda basın mensubu çağıran TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya'nın açıklamaları gündemdeki sıcaklığını koruyor.

Gazeteci Deniz Zeyrek, Alaattin Aktaş'a cevap niteliğinde olan toplantıya Aktaş'ın davet edilmemesini sert bir dille eleştirdi.

Zeyrek, "Skandala bakın, Alaattin Aktaş'ın yazısına cevap veriyorlar. Alaattin Aktaş'ı davet etmiyorlar. Bu ne ödlekliktir, bu ne korkaklıktır? Yani adam CV'sini koymuş oraya Bilkent'i yüzde 100 burslu okudum diyor. Sen yüzde 100 burslu olsan ne olur? Genius olsan ne olur? Daha matematikteki dört işlemin öncelik sırasını bilmiyorsun. 85 milyona açıkladığın metinde matematikteki en temel kuralı bilmiyorsun. Genius olsan ne olur?

Daha büyük bir skandal var açıklamada. 2023 Mayıs seçimleri nedeniyle doğalgazda sıfır fiyat uygulaması; adam resmen itiraf ediyor 2023 yılında biz seçimleri kazanabilmek için doğalgaza sıfır fiyat uygulamasına gittik diyor. Resmen AK Parti'yi rezil etmiş TÜİK Başkanı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan seçimleri kazanabilmek için doğalgazda sıfır fiyat uygulamasına gittik diyor. Bu medeni bir ülkede olsa skandal, o koltukta bir gün bile oturamaz. Bir de ukala 3 yerde her cümlenin arkasına 3 tane ünlem işareti koymuş. Ukala genius, daha matematik dört işlemini bilmiyorsun." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar