Tapuda yeni düzenleme hayata geçiyor: 2 yıl düzenli ödeme verilecek

Tapuda yeni düzenleme hayata geçiyor: 2 yıl düzenli ödeme verilecek
Arazi ve tarla tapusu olanları ilgilendiren yeni düzenleme hayata geçiyor. Tapu sahipleri, arazilerini Bakanlığa kiraya verip düzenli kira ödemesi sağlayabilecek. İşyenmeyen araziler ise tespit edilecek.

Tarla tapusu olanlar için yeni bir düzenleme hayata geçiyor. Mülkiyeti gerçek veya tüzel kişilere ait olan ve iki yıl boyunca kullanılmayan tarım arazilerinin sezonluk olarak kiraya verilebilecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen yeni düzenlemeye göre, mülkiyeti gerçek veya tüzel kişilere ait olan ve iki yıl boyunca kullanılmayan tarım araziler sezonluk kiralanacak.

Bu araziler tarımsal amaçlarla kiraya verilecek. Tapu sahiplerine, arazilerini kiraya vererek düzenli bir ödeme yapılacak.

tapu-sahiplerine-mujde-bakanlik-2-yil-duzenli-odeme-verecek-17245092449511-2.jpg

İki yıl boyunca ekilmemiş tarım arazileri kiralanarak tarımsal üretime kazandırılacak.

İşlenmeyen arazi tespit edilecek

Arazi Tespit Komisyonları işlenmeyen arazileri tespit edip öncelikli olarak o bölgede yaşayanlara, sivil toplum kuruluşlarına ve meslek odalarına kiralama yapacak.

Birden fazla başvurularda en yüksek teklifi veren kişi kiralamayı alacak.

Başvurular, tarım arazisi kiralama talep formunun doldurulması ve Tarım Arazileri Değerleme ve Edindirme Bilgi Sistemi üzerinden yapılabilecek.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar