Şimşek: En yüksek asgari ücret Türkiye'de

Şimşek: En yüksek asgari ücret Türkiye'de
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bugün katıldığı canlı yayında Türkiye'deki asgari ücretin Avrupa'daki gelişmekte olan ülkeler arasında en iyisi olduğunu söylemesi gündem oldu. İktisatçı Prof. Dr. Uğur Emek, "Aklımızla dalga geçiyorlar" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bugün katıldığı canlı yayında asgari ücrete dair yaptığı açıklamaları gündem oldu.

Şimşek, Türkiye'de asgari ücretin düşük olmadığını reel olarak yüksek olduğunu ifade ederek, "Ne emekli ne asgari ücretliyi ne emekliyi enflasyona ezdirmedik ezdirmeyeceğiz reel olarak. Asgari ücret AK Parti hükümetlerinde dolar bazında ciddi oranda arttı. Türkiye'de asgari ücret düşük değildir. Haziran 2024 itibariyle asgari ücret 524 dolar. Bu sene reel olarak asgari ücret artmış olacak" ifadelerini kullandı.

Şimşek, Asya'daki gelişmekte olan ülkelerden Tayland, Endonezya, Filipinler; Latin Amerika'da Şili, Brezilya, Meksika, Kolombiya; Avrupa'daki Avrupa Birliğine üye ülkeler Bulgaristan, Hırvatistan, Romanya ve Macaristan ile Polonya hariç Avrupa'daki gelişmekte olan ülkeler karşılaştırıldığında en yüksek asgari ücretin Türkiye'de olduğunu açıkladı.

İktisatçı Prof. Dr. Uğur Emek, Şimşek'in bu sözlerini eleştirerek, "Avrupa'nın en düşük asgari ücret sıralamasında Türkiye beşincidir. 27 Avrupa ülkesi içerisinde Türkiye sondan beşinci.

Türkiye sadece Sırbistan (544€), Karadağ (533€), Bulgaristan (477€) ve Arnavutluk’tan (385€) daha iyi durumdadır. Aklımızla dalga geçiyorlar" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar