Rus ve Ukraynalılar Gaziantep'e yöneldi

Rus ve Ukraynalılar Gaziantep'e yöneldi
Ev kiralarıyla imtihanı bitmek bilmeyen Gaziantep’te kiralar bir kez daha arttı. Antalya ve Mersin'de kiralayacak ev bulamayan Rus ve Ukraynalılar Gaziantep’e yönelince Kentte astronomik rakamlara bile ev bulmak imkânsız hale geldi....

Ev kiralarıyla imtihanı bitmek bilmeyen Gaziantep’te kiralar bir kez daha arttı. Antalya ve Mersin'de kiralayacak ev bulamayan Rus ve Ukraynalılar Gaziantep’e yönelince Kentte astronomik rakamlara bile ev bulmak imkânsız hale geldi. Gaziantepli kiracılar, “Oğlum oturacak, evi satacağım” gibi gerekçelerle evlerinden çıkarılmak istenince binlerce tahliye davası açıldı.

Gaziantep'te yaşayan vatandaşların ev kiralarıyla mücadelesi binlerce Suriyelinin bölgeye göç etmesiyle başlamıştı. Ev kiraları bir anda 2-3'e katlanmış, bölge halkı mağdur olmuştu. Tüm yurtta olduğu gibi Gaziantep'te de ev kiraları ekonomik koşullar nedeniyle bir zam daha gördü.

KİRALAR 8-10 BİN ARASI

Sözcü gazetesinin haberine göre; 6 Şubat depremi Gaziantep'te ev kiralarını bir kez daha katmerli zamla karşı karşıya bıraktı. Sadece İslahiye ve Nurdağı'nda yıkım yaşanan Gaziantep kent merkezi bu kez de Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş'tan evsiz kalan binlerce depremzedenin akınına uğradı.

Bu nedenle de ev kiraları ortalama semtlerde 8-10 bin TL'ye, biraz daha yüksek gelirli insanların yaşadığı semtlerde ise 15- 20 bin TL olarak işlem görmeye başladı. Ancak, ev sayısı talebi karşılamayınca ev bulmak da artık neredeyse imkansız bir hal aldı.

"OĞLUM OTURACAK, EVİ SATACAĞIM"

Ev kiralarındaki bu astronomik artış ev sahipleriyle kiracıları da karşı karşıya getirdi. Evlerini daha yüksek bedelle kiraya vermek isteyen ev sahipleri evlerinde oturan kiracıları ya çok yüksek bedelle oturmaya zorlamaya baladı.

Buna direnen kiracılar ise, “Oğlum oturacak, evi satacağım” gibi gerekçelerle evlerinden çıkarılmak istenince binlerce tahliye davası açıldı.

Bunun yanı sıra daha önce kiracılarından findeks notu isteyen ve polis olanları öncelikli tercih eden ev sahipleri şimdi de ya memur kiracı ya da memur kefil istemeye başladı. Sanayi kenti olan Gaziantep'te yaşayan işçiler ev sahiplerinin memur ısrarı yüzünden güç durumda kaldı.

RUS VE UKRAYNALILAR GAZİANTEP'E YÖNELDİ

Gayrimenkul Uzmanı Turgut Korkmaz, deprem öncesinde 4-5 bin TL'ye kiralanan evlerin, deprem sonrasında 10-12-15 bin TL'ye kiralandığını buna rağmen ev bulmanın neredeyse imkansız hale geldiğini kaydetti.

Ev sahiplerinin memur ya da memur kefilli kiracı istemelerinin de işin tuzu biberi olduğunu kaydeden Korkmaz, "Şu anda ise Antalya ve Mersin'deki astronomik yükselmeler nedeniyle Rus ve Ukraynalılar Gaziantep’e yöneldi. Bu konudaki talepler giderek artıyor. Belediyeler ve TOKİ'nin hamleleri de sorunu çözmüyor. Serbest piyasanın özellikle bürokratik engelleri ortadan kaldırılıp hızlı bir yapılaşmanın önü açılmazsa bu sıkıntı daha da giderek büyüyecek" dedi.

Öne Çıkanlar