Konu değişti bahane aynı: 14 sene önce duble yollardı; şimdi yurt dışı çıkış harcı ücretleri oldu!

2010 yılının Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in deprem vergilerinin "Duble yollara gidiyor" sözleri ile bugün yaptığı açıklamada yurt dışı çıkış harcı ücretleri için de deprem için kullanılacağını aktardı.

Dönemin Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Deprem vergilerine ne oldu?' sorusuna ''Duble yollara gidiyor" demişti. Konuşmasının üzerinden 14 sene geçti ancak depreme ilişkin sağlam atılmadı.

Buna rağmen Şimşek, bugünkü konuşmasında yurt dışı çıkış harcı ücretlerinin yeni vergi paketi ile artırılmasına yönelik çalışmaların geçen sene meydana gelen 6 Şubat depremlerinin meydana getirdiği tahribatı düzeltmek için kullanılacağını aktardı.

Şimşek, yeni vergi paketi ile yurt dışı çıkış harcı ücretlerinden gelecek olan gelir ile geçen sene depremde meydana gelen büyük tahribatın düzeltilmesi için kullanılacağını söyledi.

Şimşek'in bu sözleri akıllara 14 sene önce yaptığı konuşmayı getirdi. Şimşek, 'Deprem vergilerine ne oldu?' sorusuna ''Duble yollara gidiyor" demişti.

İmkanı olmayan birisi yurtdışına gidebilir mi?

Şimşek'in bugün yaptığı yurt dışı çıkış harcına ilişkin konuşması da kamuoyunda tepki topladı. Şimşek yurt dışı çıkış harçlarına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Yurt dışı çıkış harcı, 2001 yılına kadar 100 dolar olarak uygulanmış. Bizim hükümetlerimiz döneminde aşağı çekilmiş. Geçen sene Türkiye çok büyük bir deprem felaketi yaşadı. Biz de bunun yaralarını halen sarmaya çalışıyoruz. Geçen sene 1 trilyonun üzerinde bir kaynak harcandı. Bu sene de 1 trilyonun üzerinde bir rakam harcanacak.

Biz bu çıkış harcını artırmayı planlıyoruz. 23 yaşına kadar bu harcın alınmaması gündemde. Sonu nasıl olur bilmiyorum. İmkanı olmayan birisi yurtdışına gidebilir mi? Biz de imkanı olandan vergi alınmasını taslağa aldık. Taslak ham bir taslak. Yurt dışı çıkış harcında taslağın son hali verilmedi."

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar