İşte Mehmet Şimşek'in es geçtiği 1 yıllık başarı (!) tablosu: Dolar, euro, benzin, açlık, yoksulluk sınırı ve daha fazlası...

İşte Mehmet Şimşek'in es geçtiği 1 yıllık başarı (!) tablosu: Dolar, euro, benzin, açlık, yoksulluk sınırı ve daha fazlası...
Mehmet Şimşek, bugün bir yıllık görevi süresince yapılanları paylaştı. Kendi raporunda Eylül ayında uygulanmaya başlanan programın çalıştığını paylaştı. Ancak orta ve dar gelirliyi ezen mali politikaları paylaşmadı. İşte 1 senede vatandaşın hissettikleri.

Gazete Pencere Haber Merkezi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bakan olmasının üzerinden tam bir sene geçti. Şimşek bugün 1 yıllık ekonomi gündemini değerlendiren bir açıklama yaptı.

Açıklamasında her şeyin iyiye gittiğinden bahseden Şimşek, vatandaşın ne yaşadığına dair bir bilgi paylaşmadı.

Ekonomist Doç. Dr. Oğuz Demir, Şimşek'in değinmediği vatandaşın cebinin 1 senede nasıl boşaltıldığını açıkladı. Demir'in paylaştığı tabloda enflasyondan açlık sınırına, akaryakıt fiyatlarından süt fiyatlarına her şey iki katına çıktı.

Sokaktaki vatandaşın Şimşek'in başarısını paylaşmasına gerek bile olmadığına değinen Demir, "Bakan Şimşek, acı reçetenin başarı tablosunu(!) bugün paylaştı, hoş paylaşmasına gerek de yoktu. Sokaktaki vatandaş o başarısızlığı aldığı her nefeste, attığı her adımda hayat pahalılığı ile yaşamaya çalışarak öğreniyordu!" ifadelerini kullanarak ortada bir başarı olmadığını tablo ile ortaya koydu.

Şimşek'in başarı olarak anlattıklarının aslında hali hazırda daha da zenginleşen kesimi mutlu edecek gelişmeler olduğunu belirten Demir, "Anlattığı her şey de zaten yine parası pulu olanı, şirket sahiplerini mutlu edecek gelişmeler!" sözleriyle Şimşek'i eleştirdi.

Demir, vatandaşın acı reçetesini paylaşırken şu ifadeleri kullandı:

"Göreve geldiği günden bu yana zengini daha da zenginleştiren, orta ve dar gelirliyi ezen politikalarının sonuçlarını hep beraber yaşıyoruz.

AKP’nin ekonomi politikalarının genelde uzun süreli ama özelde son 12 aylık sonuçları;

  • Gelir dağılımı bozuldu
  • Servet eşitsizlikleri arttı
  • Alım gücü yok oldu
  • Emeğin büyümeden aldığı pay baskılandı; sermaye sınıfı yine korundu!
  • Resmi gıda enflasyonu yüzde 50 olurken dar gelirlinin enflasyonu yüzde 110 oldu!

Bundan 10 yıl önce Sayın Bakan, makam araçlarına harcanan paranın çerez parası olduğunu ifade ediyordu, şimdilerde ise bu halka çerez parası üzerinden tasarruf tedbirleri öne sürüyor."

gpt4o-dwmaaaizv.jpg

Öne Çıkanlar