Erdoğan iki sene önce KKM'yi eleştiren iktisatçılara "Ellerinde sadece çekiç olduğu için her şeyi çivi gibi görenler" demişti

Merkez Bankası Başkanı Karahan KKM'nin devlete olan zararının 833 milyar TL olduğunu 4 Haziran'da TBMM'de açıkladı. Devleti devasa zarara uğratan bu uygulama akıllara Erdoğan'ın 2 sene önceki konuşmasını getirdi.

Gazete Pencere Haber Merkezi

Merkez Bankası Başkanı KKM'nin devlete zararının 833 milyar TL olduğunu Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda açıklaması akıllara Erdoğan'ın KKM'yi daha 2 sene önce nasıl koruduğunu gündeme getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 16 Ağustos 2022'de kur korumalı mevduatı, "Bizim uyguladığımız ekonomi programı geçmişin değil geleceğin üzerine kuruludur." sözleriyle övmüş eleştiren iktisatçılara ise, "İktisatçıların bazıları bu gerçekleri bildikleri halde sahiplerine yaranmak için programımızı kötülerken bir kısmı cehaletleri sebebiyle bize kör düşmanlık yapıyorlar." diye eleştirmişti.

2 yılın sonunda görünen o ki Erdoğan'ın suçladığı iktisatçıların gerçekten de bir bildiği varmış. 4 Haziran 2024'te Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda açıklama yapan Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan KKM'nin devlete zararının 833 milyar TL olduğunu açıkladı.

KKM'den çıkışlar sürerken aylar sonra bütçe ilk defa artıya işaret etti. Bu iki senede enflasyonun tavan yapması, bütçeden çıkan milyarlarca lira ve ekonomideki bozulmalar ise olduğuyla kaldı. Devleti bile bile zarara uğratan bu programın savunucusu olan Erdoğan ise iki yıl önce tam olarak şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bizim uyguladığımız ekonomi programı geçmişin değil geleceğin üzerine kuruludur. Esasen dünyada her ülkeye uyacak tek tip bir ekonomi modeli yoktur. Her ülke bizim de yakından takip ettiğimiz genel yaklaşımlardan istifade ile kendi şartlarına imkanlarına, ihtiyaçlarına ve hedeflerine göre kendi ekonomi programını geliştirir ve hayata geçirir.

İşte şimdi biz ne diyoruz Kur Garantili milli paradan bahsediyoruz ama bunu hazmedemiyorlar. İktisatçıların bazıları bu gerçekleri bildikleri halde sahiplerine yaranmak için programımızı kötülerken bir kısmı cehaletleri sebebiyle bize kör düşmanlık yapıyorlar.

Ellerinde sadece çekiç olduğu için her şeyi çivi gibi görenler misali bildikleri tek ekonomi teorisi ile Türkiye'yi değerlendirmeye özellikle kendi kısır dünyalarıyla baş başa bırakıyoruz."

Öne Çıkanlar