Dolar tarihi rekorunu yeniledi! Akıllara Berat Albayrak geldi!

Enflasyonun düşeceğine inanmayan vatandaş dolar alımına devam ederken dolar/TL yeni rekor kırarak 34 TL sınırını aştı.

Haftalık bazda yüzde 1'in üzerinde artış gösteren Dolar/TL kuru, 34.00150 seviyesine ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Bu seviye eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın konuşmasını yeniden akıllara getirdi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı olan eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 2019'da 31 Mart yerel seçimleri öncesinde dolar kuruna ilişkin şunları söylemişti:

"Ağustos, eylül, ekim aylarında bol bol döviz alıp, 6 liradan 7 liradan, niye? Dolar 10 lira olacak, 15 lira olacak ya, 6-7 liradan toplayalım dolarları, 10-15'ten satarız. Dolar düştü 5 liraya. Bunlar kara kara düşünüyor. Eyvah eyvah. Ee ne yapacağız? Şöyle bir kriz çıksa da füze yağsada şu olsa da bu olsa da dolar yükselse de bir kar etsek. Çok beklersiniz, hele de seçimden sonra daha çok beklersiniz."

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, dün (22 Ağustos) yayımladığı yazıda artan döviz talebine dikkat çekmişti. Yazıda, döviz mevduat taleplerinin daha çok cari fazla ve Kur Korumalı Mevduat'tan (KKM) çıkışlardan kaynaklandığına vurgu yapılmıştı.

16 Ağustos ile biten haftada, KKM hesapları 49,7 milyar dolara düşmüştü.

Küresel piyasalar bugün Fed Başkanı Jerome Powell'dan güvercin açıklamalar bekliyor; Powell'ın Jackson Hole toplantısında eylül ayındaki faiz indirimine işaret etmesi olasılığı üzerinde duruluyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar