Alkollü içecek ve akaryakıta yüzde 25,6'lık ÖTV zammı uygulanacak

Alkollü içecek ve akaryakıta yüzde 25,6'lık ÖTV zammı uygulanacak
TÜİK'in açıkladığı enflasyonun ardından alkollü içecek ve akaryakıta yüzde 25,6 ÖTV zammı yapılacağı açıklandı.Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı enflasyon verilerinden sonra alkollü içecekler ve akaryakıtta...

TÜİK'in açıkladığı enflasyonun ardından alkollü içecek ve akaryakıta yüzde 25,6 ÖTV zammı yapılacağı açıklandı.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı enflasyon verilerinden sonra alkollü içecekler ve akaryakıtta Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarında artış yapılacak. Alkollü içkide ÖTV artış oranı Yurt İçi ÜFE'ye göre belirleniyor. Yılın ikinci 6 ayında Yurt İçi ÜFE yüzde 25,6 oranında gerçekleşti. Bu rakama göre alkollü içecek ve akaryakıtta ÖTV zammı yüzde 25,6 olarak belirlendi.

Akaryakıtta ilk kez ÖTV artışı olacak

Artış sonrası, biranın asgari maktu vergi tutarı 7,76 liraya çıkacak. Yeni yıldan itibaren geçerli olarak akaryakıt fiyatlarında da ilk kez otomatik ÖTV artışı nedeniyle fiyat artışına gidilecek. Akaryakıtta ÖTV oranı yüzde 25.6 oranında artacak. Buna göre ÖTV tutarları benzinde 7,52 TL'den 9,44 TL'ye, motorinde 7,05 TL'den 8,85 TL'ye çıkacak.

Benzin, motorin ve otogaz bugünden itibaren zamlı olacak

Bugünden itibaren geçerli olmak üzere benzin grubunda 2,31, motorin grubunda 2,17 TL KDV dahil ÖTV artışı meydana geldi, artış pompa fiyatlarına yansıyacak
Otogaz grubunda 1 TL ÖTV artışı meydana geldi, artış pompa fiyatlarına yansıtılacak.

Ozan Bingöl'den ÖTV zammı açıklaması

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl yapılan ÖTV zammına ilişkin, "Benzinde litrede 7,52 TL olan ÖTV 9,45 TL’ye, motorinde 7,05 TL olan ÖTV 8,86 TL’ye yükseltilmiştir. Bu artışların KDV’si ile birlikte pompa satış fiyatına yansıması litrede; benzinde 2,31 TL, motorinde 2,17 TL olacaktır!" diyerek yapılan ÖTV zammına ilişkin yorum yaptı.

Öne Çıkanlar