AKP politikalarının yükü yine vatandaş ve çiftçinin omuzlarında!

AKP politikalarının yükü yine vatandaş ve çiftçinin omuzlarında!
Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayınlanan yeni düzenleme gereği yeme yüze 10, gübreye ise yüzde 20 KDV konulması öngörülüyor.

Ekonomi Gazetesi Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın metnini yayınlayarak, vergi düzenlemesine çiftçilerin de ekleneceğini duyurdu.

Yayımlanan düzenlemeye göre, çiftçilerin aldığı yeme yüzde 10, gübreye yüzde 20 KDV( Katma Değer Vergisi) konulması öngörülüyor.

Gıda enflasyonun dünyada en yüksek olduğu ülkelerden biri olan Türkiye'de gübre ve yem fiyatlarına ekstra vergi konması direkt ürün fiyatlarını etkileyecek. Hayvancılığın en önemli girdisi yeme ve bitkisel üretimin en önemli girdilerinden gübredeki KDV artışı çiftçiye yansıyacak, çiftçinin maliyetleri artacak, böylelikle vatandaşın da alım gücü düşmeye devam edecek.

AKP'nin ekonomi politikalarının yükünü yine vatandaş ve üretici omuzlanacak. Konuya ilişkin bir açıklama yapılması bekleniyor.

Ali Ekber Yıldırım'ın açıklaması ise şu şekilde:

"- Yeni vergiler arasında yeme yüzde 10, gübreye yüzde 20 KDV( Katma Değer Vergisi) konulması öngörülüyor.

- Hayvancılığın en önemli girdisi yeme ve bitkisel üretimin en önemli girdilerinden gübredeki KDV çiftçiye yansıtılacak ve çiftçinin maliyetleri artacak.

- Çiftçiyi desteklemek yerine iyice üretemez hale getirecekler."

yem-ve-gubre.jpg

Kaynak:Leyla Aydoğan

Öne Çıkanlar