YÖK Başkanı Özvar'dan üniversite öğrencilerine: 'Tek hedefiniz diploma almak olmamalı'

YÖK Başkanı Özvar'dan üniversite öğrencilerine: 'Tek hedefiniz diploma almak olmamalı'
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Dicle Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada öğrencilere seslendi. Özvar, öğrencilere “Tek hedefiniz diploma almak olmamalıdır. Sosyal ve kültürel hayatın her zaman içinde olmalısınız” dedi.

Dicle Üniversitesi 2024-2025 Öğretim Dönemi Akademik Yıl Açılışı düzenlenen törenle başladı.

Törene, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat ve 37 üniversitenin rektörü ve çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, müzik dinletisiyle sürdü.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Dicle Üniversitesi’nin eğitim alından önemli bir sorumluluk yüklendiğini söyledi.

'Sosyal ve kültürel hayatın içinde olmalısınız'

Konuşmasında öğrencilere de seslen Özvar, üniversitenin tam anlamıyla bir hayat tecrübesi olduğunu vurgu yaparak, şunları söyledi:

“Geleceğimizin teminatı sevgili gençler; öğrencilerimizle her buluşmamamda onlara üniversitenin dört duvardan ve sınıflardan ibaret olmadığını özellikle hatırlatırım. Üniversitenin tam anlamıyla bir hayat tecrübesi olduğunu vurgularım. İnsan hayatının her alanına rehberlik etmesi gerektiğine inandığım iki kavram olan “erdem ve ahlak” çerçevesinde bu hayat tecrübesinden en iyi şekilde istifade etmenizi hararetle tavsiye ederim. Sizler hem kentinizin hem üniversitenizin bütün imkanlarından azami ölçüde yararlanmalı, üniversite hayatını sadece derslerle ve sınavlarla sınırlamamalısınız. Tek hedefiniz diploma almak olmamalıdır. Sosyal ve kültürel hayatın her zaman içinde olmalı ve sosyal sorumluluk projelerinde yer almalısınız. Sanatla ve sporla iç içe olmak, yabancı dilleri öğrenmek, öğrenci kulüplerine katılmak gibi ders dışı kazanımlarla kendinizi mutlaka geliştirmelisiniz. Bütün bu kazanımların, mezuniyet sonrasında sizlere mesleki anlamda da hayat tecrübesi anlamında da çok şey katacağına samimiyetle inanıyorum.”

Kaynak:ANKA

Öne Çıkanlar