İMDER ve İSDER’den MEB ile işbirliği: Meslek liselerine teknik laboratuvar ve eğitim desteği

İMDER ve İSDER’den MEB ile işbirliği: Meslek liselerine teknik laboratuvar ve eğitim desteği
Türkiye İş Makinaları Üreticileri ve Distribütörleri Birliği (İMDER) ve İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (İSDER) Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü (MTEGM)...

Türkiye İş Makinaları Üreticileri ve Distribütörleri Birliği (İMDER) ve İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (İSDER) Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü (MTEGM) ile mesleki ve teknik eğitim iş birliği protokolü imzaladı.

Protokol ile iş, istif ve iş makinaları sektöründe nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda Türkiye’deki 73 Anadolu Meslek Programı (AMP) ve Anadolu Teknik Programı’nda (ATP) teknik laboratuvarlar kurulması için destek verilecek. Meslek okullarına mesleki ve teknik malzeme tedariği sağlanacak. AMP ve ATP’lerde yüz yüze eğitim/uzaktan eğitim materyalleri desteği verilecek.

İMDER ve İSDER, kuruluşlarından bu yana sürdürdüğü eğitime destek çalışmalarını, üçüncü kez yenilediği MEB MTEGM protokolü ile taçlandırdı. Protokol kapsamında İMDER & İSDER mesleki programda MTEGM’nin belirlediği standartlara uygun atölye ve laboratuvar kurulması için gerekli teçhizat ve malzemeyi temin edilmesine, AMP ve ATP’lerdeki mesleki teknik eğitim öğretmenleri için atölye ve seminerler düzenlenmesine destek olacak.

MTEGM iş birliğinde mesleki ve teknik eğitimin geliştirilmesi için fuar, kurs seminer, konferans, yarışma, farkındalık faaliyetleri gerçekleştirilecek. Mesleki eğitim öğretmenlerinin, öğrencilerinin fabrikalara ziyaretleri, fuarlar, ulusal ve uluslararası etkinlik, gezi, gözlem ve diğer tüm organizasyonlarına katılımları için destek olunacak.

Meslek lisesi öğretmen ve öğrencilerine alanla ilgili teknik yayın dokümanların ücretsiz dağıtımı sağlanacak.

Amacımız nitelikli insan kaynağı yetiştirmek

Kuruluşlarından bu yana eğitime destek verdiklerini belirten İMDER Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Akgün, “Bu yıl protokolümüzün üçüncüsünü imzaladık. Kuruluşumuzdan bu yana eğitime destek veriyoruz ve bunu MEB ile imzalamış olduğumuz protokoller ile taçlandırıyoruz” dedi.

Amaçlarının iş, istif ve inşaat makinaları sektöründe mesleki eğitim almış nitelikli insan kaynağı yetiştirmek olduğunu vurgulayan Akgün, “Sektörde nitelikli insan kaynağı yetiştirmek önceliklerimiz arasında yer alıyor. Mesleki eğitim alanında imzaladığımız protokoller ile bu açığımızı kapatıyoruz. Atölyesi, laboratuvarı olmayan meslek lisesi kalmasın istiyoruz. Protokolümüz kapsamında AMP ve ATP öğrencilerine gerekli uygunluklar sağlandığı takdirde İMDER ve İSDER üye firmalarında mesleki eğitim ve staj fırsatları da sağlayacağız” diye konuştu.

Katma değer yaratmanın yolu eğitimden geçiyor

İSDER Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Karataş ise, “Ülke genelinde birçok ufku geniş eğiticiye ve öğrenciye ulaşma misyonuna sahibiz. Hiçbir mali kazanımın, eğitimde ilerleme sağlanmadan, eğitimin zeminini sağlam oluşturmadan kalıcı ve sürdürülebilir olamayacağını biliyoruz. Bunu sürekli olarak vurguluyoruz. Mesleki eğitimi ve öğrenimi kuvvetlendirme amacıyla hayata geçirdiğimiz her bir proje ve protokol ile geleceğimizi garantiye almanın gayesinde olduğumuzu göstermek istiyoruz. Gurur duyabileceğimiz ortak başarı için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Gençlerini ve öğrencilerini önemseyen, değer veren ve bu yolda ilerleyen bir toplum olmadan; katma değer ve istihdam yaratmaktan, nitelikli yatırım çekmekten veya etkili girişimlerin yeşerdiği ülke olmaktan bahsetmenin mümkün olmadığını söyleyen İSDER Başkanı Serkan Karataş, “Ülke olarak kalkınmamızın, ekonomik büyümemizin en önemli bileşenlerinden birisi, katma-değer yaratmanın en önemli unsurlarından birisi eğitime, mesleki eğitime yatırım yapmaktan geçiyor. Çünkü biliyoruz ki sektörlerimizi emanet edeceğimiz parlak zihinler ancak bizlerin öncü olacağı alanlarda yeşerecektir. Bizim en kıymetli hazinemiz, milli servetimiz gençlerimiz” dedi.

537 meslek lisesi ve bölümünden seçim yapıldı

İMDER ve İSDER Eğitim Komiteleri, Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile imzalanan iş birliği protokolü için, Türkiye genelinde Adana, Adıyaman, Afyon, Aksaray, Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bartın, Batman, Bolu, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Nevşehir, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Van ve Zonguldak’ta 537 adet meslek lisesi ve bölümünde toplamda 73 AMP ve ATP programını belirlediler.