UNICEF’ten kara harekatı uyarısı: Refah'ta 600 bin çocuk tehlikede!

UNICEF’ten kara harekatı uyarısı: Refah'ta 600 bin çocuk tehlikede!
UNICEF, Refah'a planlanan kara saldırısının yıkıcı sonuçları olacağına dair uyarıda bulundu. Yapılan açıklamada bölgede bulunan 600 bin çocuğun halihazırda hastalık, yaralanma ve açlık tehdidi altında olduğuna dikkat çekildi.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) olası Refah saldırısıyla ilgili önemli bir uyarı yaptı. BM Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, günlük basın toplantısında yaptığı açıklamada, Refah'taki 12 hastaneden sadece 3'ünün kısmen faaliyet gösterdiğini ve olası bir saldırıda bu hastanelerin de işlevsiz hale geleceğini vurguladı. Haq, "Refah'a saldırının toplu kıyıma yol açacağı konusunda uyarılar yapılıyor" dedi.

"Felakete yol açar"

UNICEF İcra Direktörü Catherine Russell ise Refah'ta bulunan 600 bin çocuğun hastalık, yaralanma ve açlık tehdidi altında olduğunu açıkladı. Russell, kara saldırısının bu durumu daha da kötüleştireceğini ve bölgede insani bir felakete yol açacağını ifade etti.

BM'nin Ürdün'den gelen insani yardımları taşıyan konvoyunun işgal altındaki Batı Şeria'da "siviller" tarafından saldırıya uğradığını ve bazı ürünlere zarar verildiğini ifade eden Haq, konvoyun daha sonra Gazze'ye ulaştığını kaydetti.