Netanyahu'dan 'Yahya Sinvar' açıklaması: 'Öldürüldü ama...'

Netanyahu'dan 'Yahya Sinvar' açıklaması: 'Öldürüldü ama...'
İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, 'Hamas lideri Yahya Sinvar'ın öldüğünü açıklayarak, "Bu, savaşta önemli bir an" dedi. Gazze'deki savaşın bitmediğini ifade eden Netanyahu, "Kötülüğe bir darbe vuruldu ancak görevimiz henüz tamamlanmadı” diye konuştu.

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın öldürüldüğünü açıkladı.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu,video konuşmasında "Hamas lideri Yahya Sinvar'ın ölümünün Orta Doğu'da barış şansı sunduğunu" söyledi.

Gazze'deki savaşın bitmediğini kaydeden Netanyahu, "Bugün hesabı kapattık. Bugün kötülüğe bir darbe vuruldu ancak görevimiz henüz tamamlanmadı” diye konuştu.

Rehine ailelerine seslenen Netanyahu, “Bu, savaşta önemli bir an. Tüm sevdikleriniz, sevdiklerimiz evlerine dönene kadar tam gücümüzle devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Hamas lideri Yahya Sinvar'ın, İsrail'in dün gece Gazze'de düzenlediği saldırıda hayatını kaybettiği öne sürülmüştü.

Reuters haber ajansının konuştuğu Hamas kaynakları, Gazze'den gelen işaretlerin Sinvar'ın öldüğünü gösterdiğini söylemişti.

Daha sonra açıklama yapan İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Gazze’ye düzenlenen saldırıda Yahya Sinvar’ın hayatını kaybettiği söyledi. Katz, "Yahya Sinvar, bugün İsrail askerleri tarafından öldürüldü" açıklamasını yaptı..

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar