İsrail'den Türkiye açıklaması: Türkiye'ye yönelik askeri planımız yok

İsrail'den Türkiye açıklaması: Türkiye'ye yönelik askeri planımız yok
Erdoğan'ın 'İsrail'in sıradaki hedefi Türkiye'dir' açıklamasına İsrail'den yanıt gecikmedi. Cumhurbaşkanı Herzog "Türk halkına saygı duyuyoruz" ifadelerini kullandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ,Meclis’in yeni yasama yılı açılış konuşmasında İsrail’in Lübnan’dan sonraki hedefinin Türkiye ve Anadolu toprakları olduğunu duyurmuştu.

Erdoğan, Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada “İsrail’in vadedilmiş topraklar hayali kapsamında Lübnan’dan sonraki hedefi açık söylüyorum Türkiye’dir” ifadelerini kullanmıştı.

Daha sonra TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un da çağrısıyla Meclis İsrail’in olası saldırısı hakkında kapalı oturum düzenledi. CHP ise hükümetin toplumu oyaladığını düşünüyor. CHP Genel Başkanı özgür Özel Meclis’te yapılan kapalı oturuma katılmış oturum çıkışında bilmediğimiz bir şey söylenmedi demişti.

İsrail’den ise Erdoğan’a yanıt geldi

İsrail tarafı ise yaşanan bu gelişmelerin ardından bir açıklama yaptı. İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog “İsrail'in Türkiye'ye yönelik hiçbir zaman askeri bir planı olmadığını açıkça belirtmek istiyorum. Aksine, Türk halkına büyük saygı duyuyoruz. Halklarımız arasında kurulmuş ilişkilerimiz, dostluğumuz var” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar