İsrail protestosu için Picasso eserini kullandılar: İngiliz aktivistlere hapis cezası

İngiltere'de aktivistler, Londra'daki bir galeride İsrail'e silah satışını protesto etti. Picasso'nun tablosunun üzerine Gazze'deki bir anne ve çocuğun fotoğrafını yapıştıran eylemciler, İsrail'e silah ambargosu uygulanması çağrıda bulundu.

Londra'daki Ulusal Galeri'de aktivistler, Londra'daki bir galeride Picasso'nun tablosunun üzerine Gazzeli bir anne ve çocuğun fotoğrafını yapıştırdı.

İsrail'e silah ambargosu uygulanması çağrısında bulunan eylemcilere güvenlik müdahale etti.

Tutuklandılar

Ulusal Galeri, Picasso'nun 1901 tarihli “Annelik” adlı eserine yönelik protestonun ardından iki kişinin polis tarafından tutuklandığını ve herhangi bir zarar tespit edilmediğini açıkladı.

İki protestocunun Picasso'nun eserinin üzerindeki koruyucu cam kapağın üzerine anne ve çocuğun fotoğrafını yapıştırdığı aktarıldı.

Grup tarafından sosyal medyada yayınlanan bir videoda bir güvenlik görevlisinin fotoğrafı indirdiği görülüyor. Protestoculardan birinin ise gözaltına alınırken, “Özgür, özgür Filistin” diye bağırdığı kayıtlara yansıyor.

"İngiltere soykırımın suç ortağıdır"

Protestocu yerdeyken İngiltere hükümetinin Gazze'deki “soykırımın suç ortağı” olduğunu ve silah satışlarının durdurulması için yaygın bir baskı olduğunu söyledi.

Youth Demand isimli aktivist grup daha önce de Londra'daki Cenotaph savaş anıtında protesto gösterileri düzenlemiş ve geçen yıl Kral Charles'ın taç giyme törenini engellemeyi planlamıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar