Hizbullah'tan yeni açıklama: İsrail durmadığı sürece Hayfa'yı vuracağız

Hizbullah'tan yeni açıklama: İsrail durmadığı sürece Hayfa'yı vuracağız
Hizbullah İsrail'in saldırıları devam ettikçe Hayfa'yı vuracağını duyurdu. Öte yandan İsrail ise hava saldırılarına devam ediyor.

Lübnan’da Hizbullah ile İsrail arasındaki çatışmalar devam ederken Hizbullah’tan peş peşe açıklamalar geldi.

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın İsrail tarafından öldürülmesinden sonra tırmanan gerilimde İsrail son olarak Nasrallah’ın haleflerinin de öldürüldüğünü açıklamıştı.

Öte yandan Hizbullah, İsrail’in saldırıları sürdükçe Hayfa’yı vurmaya devam edeceklerini duyurdu.

Hizbullah dün (Salı), İbrani devletinin iki haftadan uzun süredir devam eden Lübnan'ı bombalamaya yönelik yoğun saldırılarını sürdürmesi halinde, İsrail'in kuzeyindeki en büyük kent Hayfa'yı ve diğer şehirleri vurma tehdidinde bulundu.

Şarku’l Avsat’ın AFP'den aktardığına göre Hizbullah, yaptığı açıklamada, “İsrailli düşmanın kararlı Lübnan'ın her yerinde onurlu halkımıza saldırmakta ısrar etmesi, Hizbullah savaşçılarının bir yıldır neredeyse her gün bombaladığı Kiryat Şimona, Metulla ve Lübnan'la sınırı olan diğer yerleşim yerleri gibi Hayfa'yı da direnişin füzelerinin hedefi haline getirecektir. Düşman ve yerleşimcileri salı günü Hayfa ve çevresinde buna tanık oldular” ifadelerini kullandı.

İsrail ordusu salı günü Lübnan'dan Hayfa şehri de dahil olmak üzere İbrani devletinin kuzeyindeki bölgelere doğru ateşlenen yaklaşık 85 roket tespit ettiğini duyurdu.

Hizbullah saldırılarına devam ediyor

Hizbullah, İsrail'in Genel Sekreter Hasan Nasrallah'ın iki halefini öldürdüğünü açıklamasından bir gün sonra yaptığı açıklamada, savaşçılarının bugün (Çarşamba) Lübnan sınır köyü el-Lebbune yakınlarındaki İsrail askerlerini top ve füzelerle hedef aldığını bildirdi.

İsrail'in kuzeyinde siren seslerinin duyulduğunu belirten İsrail ordusu, dün (Salı) ve bugün Lübnan'ın güneyindeki çatışmalarda üç İsrail askerinin ağır yaralandığını açıkladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu dün yaptığı açıklamada, İsrail hava saldırıları sonucu geçen ay İsrail tarafından öldürülen Nasrallah'ın iki halefinin de öldürüldüğünü söyledi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar