'Haberlerde bir sayı olmak istemiyorum' demişti: Filistinli ressam İsrail saldırısında öldürüldü

'Haberlerde bir sayı olmak istemiyorum' demişti: Filistinli ressam İsrail saldırısında öldürüldü
Dünyanın tepkisine ve uyarılarına rağmen İsrail, Orta Doğu'da saldırılarını aralıksız sürdürüyor. Son olarak öldürülenler arasında Filistinli sanatçı Mahasen Khatib de yer aldı. Sanatçı, bir paylaşımında 'Haberde bir sayı olmak istemiyorum' demişti.

İsrail, Gazze Şeridi'ne yönelik işgal ve saldırılarını sürdürüyor. Saldırılar sonucu hayatını kaybedenlerin arasında Filistinli sanatçı Mahasen Khatib de bulunuyor.

Karar gazetesinden Saliha Sultan'ın haberine göre Khatib, son sosyal medya paylaşımlarında “Her zaman benim için dua et ve beni unutma. Haber bandındaki başka bir sayı olmak istemiyorum. Ben bir hikayeyim” ifadelerini kullanmıştı.

İhlaller konusunda farkındalık yaratıyordu

Khatib, yeteneğini insan haklarını savunmak ve İsrail rejiminin savaş suçları ve Filistinlilere yönelik ihlalleri konusunda farkındalık yaratmak için kullandı.

Ressamın ölümünün ardından konuşan arkadaşı Jumana Shahin, “Mahasen, Gazze’deki en profesyonel, mütevazı ve sevimli sanatçılardan biriydi. Öğrettiği veya tanıştığı herkeste kalıcı bir izlenim bıraktı. Onun kadar dirençli biriyle hiç tanışmadım. Açlıktan ve bombalamaların korkunç seslerinden bahsettiğinde bile bunu mizah duygusuyla yapardı” dedi.

Sanatçı, cumartesi akşamı İsrail’in Gazze’nin kuzeyindeki Cebaliye mülteci kampında yaşadığı mahalleyi hedef alan hava saldırısında hayatını kaybetti.

Kaynak:Alıntı

Öne Çıkanlar