Dünyadan 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları

Dünyadan 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları
1 Mayıs İşçi Bayramı, dünya genelinde de yürüyüşlerle kutlandı.

Dünya genelinde 1 Mayıs coşku ile kutlanıyor. Oxford'ta sabah saatlerinde binlerce kişi Mayıs'ın ilk sabahını şehrin büyük caddesinde karşıladı.

gmd66ndxmaayyjw.jpeg

Başkent Londra’daki eylemlerde de yine Filistin ile dayanışma gösterildi. “Özgür Filistin için işçiler”, “İngiltere yapımı soykırım” pankartları ile meydanlarda toplanan göstericiler, İsrail’e silah satışını protesto etti.

Endonezya'nın başkenti Cakarta kentinde düzenlenen 1 Mayıs mitingine binlerce kişi katıldı. Eylemciler, hükümete asgari ücreti artırma ve çalışma koşullarını iyileştirme çağrısında bulundu.

Endonezya Sendikalar Konfederasyonu Başkanı Said İkbal, Bogor, Depok, Tangerang ve Bekasi'den binlerce işçinin başkentteki yürüyüşlere katılmasının beklendiğini söyledi.

Paris 1 Mayıs'ında da Filistin bayrakları sallandı

parti-de-la-place-de-la-republique-le-cortege-doit-arriver-place-mazelle-photo-gilles-wirtz-1714556387.jpg

Fransa’nın başkenti Paris’te de eylemciler Place de la Republique'de toplandı. Daha iyi ücret ve çalışma koşulları talep eden protestocular, Filistin ile destek sloganları da attı. İlerleyen saatlerde, Olimpiyat Oyunları’na karşı eylemcilerin de gösterilere katılması bekleniyor.