Demokrat Parti'de Biden'ın adaylıktan çekilmesi isteniyor

Demokrat Parti'de Biden'ın adaylıktan çekilmesi isteniyor
Biden'ın geçen haftaki canlı yayında Trump ile münazarası Demokrat Parti'deki birçok kişinin sabrını taşırdı.

ABD'de bazı üst düzey Demokrat Partililer, 81 yaşındaki Başkan Joe Biden'ın 2024 başkanlık seçimlerinde aday olmaması gerektiğini düşünmeye başladı. Bu görüş, Biden'ın geçen perşembe günü Cumhuriyetçi Parti başkan adayı ve eski başkan Donald Trump ile yaptığı canlı yayın tartışmasında sergilediği kötü performansın ardından daha da güçlendi. Biden'ın sesinin kısık olduğu, zaman zaman kafasının karıştığı, anlaşılmaz cümleler kurduğu ve arada gözlerinin daldığı görüldü. Bu durum, birçok medya elitini ve bağışçıyı Biden'ın yarıştan çekilmesi gerektiğini düşünmeye sevk etti.

Hafta sonu Biden, ailesiyle birlikte Camp David'e çekilerek seçim kampanyasının geleceğini değerlendirdi. ABD basınında yer alan haberlere göre ailesi, Biden'a yarıştan çekilmemesi gerektiğini söyledi. Ancak, Demokrat Parti içindeki fikir ayrılıklarının güçlenmeye başladığı anlaşılıyor.

Texas'tan seçilen Demokrat Temsilciler Meclisi üyesi Lloyd Doggett, Biden'ın adaylıktan çekilmesi gerektiğini savunanlar arasında yer alıyor. Doggett, "Bir zamanlar Lyndon Johnson tarafından temsil edilen bölgeyi temsil ediyorum. Kendisi farklı şartlar altında zor bir karar vererek adaylıktan çekilmişti. Başkan Biden da aynısını yapmalı" dedi. Başkan Lyndon Johnson, 1968 yılında Vietnam savaşının devam ettiği sırada tekrar seçilmek için ön seçimlere girmiş, New Hampshire ön seçimini kaybedince adaylıktan çekilmişti.

CNN'e isminin gizli tutulması şartıyla konuşan bir başka Demokrat Temsilciler Meclisi üyesi, "Başkanın adaylığı konusunda geniş bir Demokrat temsilci grubu endişeli ve sayımız giderek artıyor. Parti grubunun geniş bir kısmı bu görüşte" dedi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre Biden'ın çarşamba günü Demokrat valiler ve Kongre liderleriyle görüşmesi bekleniyor. CNN, bazı valilerin Biden'ın perşembe günkü performansından endişelendiğini yazmıştı.

CNN, 24'ten fazla Demokrat yetkili, parti bağışçısı ve uzun süreli Biden müttefiki ile adaylığın geleceği hakkında konuştuğunu belirtti. Habere göre, bu kişilerden birçoğu Biden'ın kampanyasını sonlandırması gerektiğini düşünüyor. Bu görüşte olanların ciddi bir kısmı, kararın bu hafta açıklanması gerektiği yönünde görüş sundu.

Kaynak:Haber Merkezi