Cinsel saldırı ile suçlanırken diplomatik pasaport ile kaçmış

Cinsel saldırı ile suçlanırken diplomatik pasaport ile kaçmış
Hindistan'ın Karnataka eyaletinde birden fazla kadına cinsel saldırıda bulunduğuna ilişkin videoları yayınlanan siyasetçi Prajwal Revanna'nın diplomatik pasaportla Almanya'da olduğu ileri sürüldü.

Hindistan'da Karnataka, Kerala ve Arunaçal Pradeş eyaletlerinde faaliyet gösteren JD(S) partisinin lideri Prajwal Revanna'nın pek çok kadına karşı cinsel saldırı ile suçlandıktan sonra ülkeden ayrılarak diplomatik pasaportla Almanya'da olduğu iddia edildi

Women flee homes over fear and stigma after Prajwal Revanna video release | India News - Business Standard

Başbakan Modi: Zamanlama manidar

Indian Express'in haberine göre, partisinden uzaklaştırılan Revanna hakkında ilk kez konuşan Başbakan Narendra Modi, 'böyle insanlar için sıfır tolerans' olduğunu söyledi. 6 hafta sürecek seçim süreci devam ederken, Modi, cinsel saldırı iddialarını gündeme getiren videoların yayınlanma zamanlamasını sorguladı.

Modi, "Bu bir kanun ve düzen meselesi. Eğer böyle bir olay Bengal'de gerçekleştiyse o zaman Bengal hükümeti bundan sorumludur. Eğer Gujarat'ta olduysa Gujarat hükümeti sorumludur. Eğer Karnataka'da yaşandıysa o halde Karnataka hükümetinin eyleme geçme sorumluluğu vardır" diye konuştu.

Prajwal Revanna, yargı süreci devam ederken partiden uzaklaştırıldı. Revanna'nın firari olduğu ve diplomatik pasaportla Almanya'da bulunduğu ifade edildi.

Babası ise kendilerine yönelik iddiaların 'siyasi saiklerle' dile getirildiğini ileri sürdü. JD(S) ve Modi'nin iktidar partisi BJP, Lok Sabha'daki seçimler için ittifak kurmuştu.