Birleşik Krallık siyaseti hareketlendi: Muhafazakar Hunt, Starmer'a 'sahte haber' nedeniyle saldırıyor

Birleşik Krallık siyaseti hareketlendi: Muhafazakar Hunt, Starmer'a 'sahte haber' nedeniyle saldırıyor
Hunt, İşçi Partisi'ne saldırdı ve ekonominin Muhafazakârlar döneminde daha kötü gittiği yönündeki "efsaneleri" çürüttüğünü söyledi.

Şansölye Jeremy Hunt , Sir Keir Starmer'ın Perşembe günkü konuşmasının ardından İşçi Partisi'ni "oyun alanı siyaseti" yapmakla suçlarken, Muhafazakarların genel seçimi kazanması halinde yapılacak yeni vergi indirimlerini açıkladı.

Londra'dan yaptığı konuşmada, yazdan sonra başlayacak genel seçimlerden önce Ulusal Sigorta'da daha fazla kesinti yapılabileceğinin sinyalini verdi .

İşçi Partisi'nin seçim vaatlerinin önümüzdeki dört yıl içinde vergi mükelleflerine 59 milyar sterline mal olacağını iddia etti ve İşçi Partisi'ni "yalan söylemekle" suçladı ve ekonomik planlarını "sahte haber" olarak etiketledi.

sansoyle-jeremy-hunt.webp

Aynı zamanda "Muhafazakâr bir hükümet döneminde vergilerin düşeceği" sözünü verdi ve Sir Keir Starmer'ı "gecenin gündüzü takip etmesi kadar kesin" bir şekilde zam planlamakla suçladı.

Bu arada David Lammy, seçmenlere güvenlik tehditleri karşısında İngiltere ile AB arasındaki güveni yeniden tesis etme sözü vererek İşçi Partisi'nin dış politika kampanyası vaadini başlattı.

Ülkenin şu anda savaş ve güvenlik, dost olmayan devletlere aşırı bağımlılık ve Batı çevresinde düşük büyüme konularında önemli zorluklarla karşı karşıya olduğunu da sözlerine ekledi.

Öne Çıkanlar