Biden ile Netanyahu arasında aylar sonra ilk temas! İran'a misilleme masada

Biden ile Netanyahu arasında aylar sonra ilk temas! İran'a misilleme masada
ABD Başkanı Joe Biden ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu aylar sonra telefon görüşmesi gerçekleştirdi. ikilinin İsrail'in İran'a yapacağı misillemeyi, Orta Doğu'da tırmanan gerilimi ve ABD-İsrail ilişkilerini ele aldığı belirtildi.

Orta Doğu'da çatışmalar devam ederken ABD Başkanı​ Joe Biden​ ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu​ telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Yaklaşık bir saat süren görüşme sonrası Biden yönetiminin Netanyahu'ya İsrail'in hamlelerini uygulamaya koymadan önce Beyaz Saray'ı tam olarak bilgilendirmediği için öfkeli olduğu iddia edildi.

Bilgi paylaşılmadı

İsrail Başbakanlık Ofisi, X hesabından yapılan paylaşımda, Netanyahu'nun ekibiyle Biden ile telefonda görüştüğü bilgisiyle bir fotoğraf paylaştı. Öte yandan, İsrail basını, görüşmenin tamamlandığını ve 50 dakika sürdüğünü bildirdi. Görüşmenin içeriğine ilişkin ise henüz bilgi paylaşılmadı.

son-dakika-abd-baskani-joe-biden-ile-netanyahu-telefonda-gorustu-17284894162230-1-001.jpg

2 ay sonra ilk görüşme

Biden ve Netanyahu, İsrail'in Lübnan'a kara harekatını genişletmesi ve İran'ın son balistik füze saldırısına vereceği cevaba ilişkin temasta bulundu. Bugün gerçekleşen görüşmenin, aralarında soğuk rüzgarlar estiği söylenen Netanyahu ile Biden'ın yaklaşık 2 ay sonra ilk telefon görüşmesi olduğu vurgulandı.

Gündem İran'a misilleme

İsrail'in Walla haber sitesi, gün içinde Netanyahu ile Biden'ın telefon görüşmesinde İsrail'in İran'ın füze saldırısına vereceği yanıtı ele alacağını ifade etmişti. Netanyahu ile Biden'ın görüşmede İsrail'in Gazze Şeridi ve Lübnan'a saldırılarını da konuşacağı kaydedilmişti.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar