Almanya'da milletvekili olan Sekmen, parti değiştiriyor

Almanya'da milletvekili olan Sekmen, parti değiştiriyor
2021 yılında Yeşiller partisi üyesi olarak Alman meclisine giren Melis Sekmen CDU'ya geçme kararı aldı.

Almanya'da Türkiye kökenli milletvekili Melis Sekmen, Yeşiller partisinden ayrılarak muhafazakâr Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisine katılma kararı aldı. Sekmen, bu kararını uzun bir sürecin sonunda aldığını ve siyasetin nasıl yapılması gerektiği konusundaki düşüncelerinin geliştiğini belirtti. 30 yaşındaki siyasetçi, kararını "ileriye doğru bir adım" olarak nitelendirdi ve Almanya'da insanların düşüncelerini ve kaygılarını kategorize edilmeden dile getirebilecekleri bir tartışma kültürüne ihtiyaç olduğunu vurguladı. Sekmen, CDU'nun insanları kökenleriyle değil, eylemleri ve yarattıkları etkiyle değerlendirdiğini ifade etti.

DW Türkçe'de yer alan habere göre Sekmen'in kararı, Yeşiller partisinde üzüntü yaratırken, parti içinden milletvekilliği görevini bırakması yönünde çağrılar yapıldı. Yeşiller partisinin Mannheim örgütü, Sekmen'in Yeşiller partisinin eyalet listesi üzerinden seçildiğini belirterek, listede yer alan başka bir ismin meclise girebilmesi için görevini bırakması gerektiğini vurguladı.

Sekmen, 2011 yılında Yeşillere üye olmuş ve yerel siyasette aktif olarak 2014 yılında Mannheim Belediye Meclisi üyeliğine seçilmişti. 2021 genel seçimlerinde Alman meclisine giren Sekmen, Meclis Ekonomi Komisyonu üyesi olarak görev yapmış ve 2022 yılından bu yana parlamento bünyesindeki "Kuruluşlar ve Girişimler" adlı çalışma grubunun başkanlığını yürütüyordu.

Yeşiller partisinden CDU'ya geçişler nadir görülen bir durum. Son olarak 1996 yılında eski Demokratik Almanya Cumhuriyeti'nden vatandaş hakları savunucusu Vera Lengsfeld, Yeşiller'den Hristiyan Birlik (CDU/CSU) grubuna geçmişti. Mecliste CDU/CSU grubunun 195, Yeşiller grubunun ise 118 milletvekili bulunuyor.

Kaynak:Haber Merkezi