Yunanistan son yılların en kurak Haziran ayını geride bıraktı

Yunanistan son yılların en kurak Haziran ayını geride bıraktı
Haziran ayı sıcaklık ortalamasının bazı bölgelerde, diğer yılların ortalamasından 4,8 derece daha yüksek olduğu belirlenmişti.

Yunanistan, bu yıl Haziran ayında ciddi bir kuraklık yaşadı. Yunanistan Meteoroloji Dairesi'nin yayımladığı rapora göre, ülkedeki yağış ölçüm merkezlerinin 2007-2023 dönemi Haziran ayı yağış ortalamaları, bu yılın Haziran ortalaması ile karşılaştırıldı ve önemli düşüşler gözlendi. Atina merkezinde 2007-2023 döneminde Haziran ayı yağış ortalaması 21 milimetre iken, bu yıl Haziran ayında bölgeye hiç yağış düşmedi. Aynı şekilde, Livadia ve Sparta gibi bölgelerde de bu yıl Haziran ayında hiç yağış olmadı.

Raporda, ülke genelinde Haziran ayındaki yağışların, 2007-2023 ortalamasından çok daha düşük olduğu belirtildi.

Ayrıca, Yunanistan Meteoroloji Dairesi'nin yayımladığı bir başka raporda, 2010'dan beri düzenli ölçümler yapılan 53 meteoroloji istasyonunda Haziran ayı sıcaklık ortalamalarının, bu yıl 2010'dan bu yana en yüksek seviyeye ulaştığı kaydedildi. Bu yılın Haziran ayı sıcaklık ortalamasının bazı bölgelerde diğer yılların ortalamasından 4,8 derece daha yüksek olduğu tespit edildi.

Gün bazında yapılan incelemelere göre, 53 meteoroloji istasyonunun 11'inde 2010'dan bu yana Haziran ayında ölçülmüş en sıcak günler kaydedildi. Rodos Adası'ndaki Lindos köyünde yer alan meteoroloji istasyonu, 43,6 derece ile Haziran ayında ölçülen en yüksek sıcaklığı gördü.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar