Prof. Dr. Şen'den sıcak hava uyarısı: Bunlar iyi günlerimiz, sıcak hava dalgası yolda

Prof. Dr. Şen'den sıcak hava uyarısı: Bunlar iyi günlerimiz, sıcak hava dalgası yolda
Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini belirterek, "Keşke bu iyi günümüz olsa, pazar günü yeni bir sıcak hava dalgası geliyor" uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftalık hava tahminlerini paylaştı, sağanak beklenen iller belli oldu. Bugün iç kesimlerdeki sağanak yarın da etkisini hissettirecek, perşembe ve cuma ise İstanbul ve çevresinde yer yer yağmur etkili olacak.

Sıcaklıklar mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam ederken, ilerleyen günler için yeni uyarılar geldi.

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, özellikle İstanbul'u işaret ederek yeni uyarılarda bulundu. CNN Türk'e konuşan Şen, sıcaklıkların daha da artacağını belirterek "Keşke bu iyi günümüz olsa" deyip pazar gününe işaret etti.

"Bu hafta sıcaklık devam edecek 33 derecenin altına düşmeyecek"

Prof. Dr. Orhan Şen, şu ifadeleri kullandı:

"Hava hem çok sıcak hem de güneşin dik girdiği saatler. İstanbul'da 33 dereceye varan sıcaklıklar var. Öğle saatlerinde nemin düşük olması gerekmesine rağmen yüzde 70'lerde nem var. Akşamları yüzde 90'a çıkan nemler var. Bu nemden dolayı hissettiğimiz sıcaklık 39-40 derece. Bu haftada da sıcaklık devam edecek. 33 derecenin altına düşmeyecek."

"Yeni sıcak hava dalgası geliyor"

"Keşke bu iyi günümüz olsa, pazar günü yeni bir sıcak hava dalgası geliyor" diyen Orhan Şen, "Bugün Ege ve Akdeniz bölgeleri çok sıcak, 40 derece sıcaklıklar var. Kuzeydeki rüzgarlarla 50 dereceyi hissedebiliyorsun. İstanbul'a yarından sonra, perşembe günü Anadolu yakasına yağmur girişi var. Ama bu nem devam edecek" dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar