Kapitalizme alternatif arıyor!
Uluslararası Türetim Ekonomisi Konferansı (IPEC2024), alternatif ekonomi modelleri ve sürdürülebilirlik konusunda Türkiye’den ve dünyadan uzmanlaşmış isimleri ağırlamaya hazırlanıyor. Konferans, sürdürülebilirlik ve ekonomi alanındaki uluslararası gelişmeleri ve yenilikleri tartışmak için büyük bir platform sunacak.
Türetim Ekonomisi; Doğaya ve topluma minimum negatif veya olabildiğince pozitif etki eden, onarıcı, makro ölçekli döngüsel bir ekonomi modelidir.
Türetim Ekonomisi Konferansı'nın ortakları arasında Ashoka Türkiye, Atölye, Doughnut Türkiye, Good4Trust.org, Good Money Lab, İmece, inogar.coop, Mikado, Onarım Atölyesi, PlumeMag, Sosyal Ekonomi, World Fair Trade Organization, Yekpare, Yeşil Düşünce Derneği, Vegan Sofralar ve gibi önemli kurumlar var.
Ana konuşmacıların yanında ortaklarlarla birlikte sektördeki farklı kişi ve kurumların bakış açıları, dinleyicilere ilham verecek! Panellerde yer alacak bazı konuşmacılar ;
● Özge Doruk: Yeşil Ekonomi ile ilgilenen Özge Doruk, Yeşil Düşünce Derneği’nin Proje Koordinatörü.
● Constanza Hepp: İnsan ekolojisi, CSA tarımı ve çevre eğitimi konularında uzmanlaşmış olan Constanza Human Ecology’nın kurucusu.
● Ali Ercan Özgür: Inogar ve Idema'nın kurucu ortağı olan Ali Ercan Özgür, sürdürülebilirlik, inovasyon ve ekonomi alanlarında uzmanlaşmış bir iş insanı.
● Ekin Al: Regenerative Impact Studio ve Doughnut Economics Türkiye'nin kurucusu olan Ekin Al, doughnut ekonomisi ve regeneratif ekonomi ile ilgileniyor.
● Aylin Çiğdem Köne: Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde ekonomi profesörü olan Aylin Çiğdem Köne, sosyal ekonominin ve alternatif ekonomileri yakından takip ediyor
● Özgür Burçak Gürsoy: Beykoz Üniversitesi'nde yardımcı doçent olarak görev yapan Özgür Burçak Gürsoy, sürdürülebilir turizmin ve yapılan araştırmaları takip ediyor.
● Ayşe Turunç Kankal: ILO Türkiye Ofisi'nde canlılık uzmanı olarak görev yapan Ayşe Turunç Kankal, iş dünyasındaki sosyal etkinin önemiyle ilgileniyor.
● Merve Kavas: Yekpare'nin direktörü olan Merve Kavas, sosyal girişimcilik üzerine çalışıyor.
● Itır Erhart: İletişim profesörü olan Itır Erhart, iletişimde sürdürülebilirlik ve inovasyon üzerinde çalışıyor.
● Izabela Erşahin: Bebemoss'un kurucusu olan Izabela Erşahin, sürdürülebilir moda endüstrisi ile ilgileniyor.
● Ezgi Özkök Sefer: Ashoka Türkiye Ülke Direktörü ve Impact Hub Ankara'nın kurucu ortağı olan Ezgi Özkök Sefer, sosyal girişimcilik ekosisteminin önemli bir ismi olarak ön plana çıkıyor.
● Berivan Eliş: Impact Hub Ankara’nın kurucularından Berivan Eliş, Sosyal girişimcilik, toplumsal değişim ve etik liderlik konularında çalışıyor
● Gözde Şekercioğlu: İyiki.co'nun kurucusu olan Gözde Şekercioğlu, aynı zamanda Good4Trust.org'un 7’ler konseyinin bir üyesi.
● Defne Koryürek: Aktivist olan Koryürek, aynı zamanda Good4Trust.org'un 7’ler konseyinin bir üyesi.
● Serhan Süzer: Temel İhtiyaç Derneği’nin kurucusu ve Eko Grup’un yöneticisi Serhan Süzer, Yenilenebilir enerji ve yenilikçi projelerle ilgileniyor.
● Burcu Arıkan: İyiEkim'in kurucusu ve Myconom'un kurucu ortağı olan Burcu Arıkan, yerel gıda üretimi üzerine çalışıyor.
● Serra Titiz: Mikado Consulting'in kurucusu olan Serra Titiz, iş dünyasında sürdürülebilirlik yaklaşımları takip ediyor.
Türkiye’den ve dünyadan uluslararası konuşmacılar Türetim Ekonomisine Işık Tutacak
● Amanda Kiessel, Good Market’in kurucusu ve sürdürülebilirlik ve türeticilik hareketleri alanında küresel çapta bir deneyime sahip bir Ashoka Fellow.
● Melanie Rieback, Nonprofit Ventures’in Kurucu Ortağı ve CEO'su olarak sosyal girişimcilik ve teknoloji alanında çalışıyor.
Leida Rijnhout, World Fair Trade Organization’un CEO’su olarak küresel adalet ve ticaret konularındaki lider.
● Erinch Sahan, Doughnut Ekonomisi Eylem Laboratuvarı'nda İşletme ve Girişimcilik alanında sürdürülebilir ekonomiye dair yenilikçi yaklaşımlar sunuyor.
● Aylin Seçkin, Ottawa Üniversitesi'nde Misafir Öğretim Üyesi olarak ekonomi, kripto paralar, sanat ve NFT’ler konularında çalışmalar yürütüyor.
● Makoto Nishibe, Good Money Lab'in Kurucu Direktörü ve Senshu Üniversitesi'nde Profesör, alternatif para birimleri konusunda dünyanın en önemli uzmanlarından.
● Vincent Liegey, Degrowth hareketinin liderlerinden, disiplinlerarası bir araştırmacı olmasının yanısır Cargonomia'nın da kurucusu.
● Christian Felber, “Economy of the Common Good” Kurucusu olarak sürdürülebilir ekonomik modellerin geliştirilmesine öncülük ediyor.
● Uygar Özesmi, Good4Trust.org'un Kurucusu ve Kışkırtıcısı, Türetim Ekonomisi Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak ekolojik ve sosyal açıdan adil bir ekonomi mücadelesi veren bir Ashoka Senior Fellow.
● A. Erinç Yeldan, Kadir Has Üniversitesi, Ekonomi bölümünde profesör olarak yeşil ekonomi politikası, yeşil adil dönüşüm ve sürdürülebilir kalkınma üzerine çalışmalar yürütüyor.