Fatih Ormanı köstebek yuvasına dönmüş durumda, İstanbul’un içme suyu kaynakları tehlike altında

DEVA Partisi Milletvekili Evrim Rızvanoğlu, ÇED raporlarında orman vasfını kaybetmediği belirtilmesine rağmen, iktidarın Fatih Ormanı için "ÇED gerekli değildir" kararı vererek tahribatın önünü açtığını ifade etti.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu, İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde bulunan ve Pirinççi Mahallesi’nde yer alan, mıcır kırma, eleme ve yıkama tesislerinin Fatih Ormanı’na verdiği zararı yerinde inceledi. İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu’nun tahrip edilen ormanlık alan önünde yaptığı açıklamadan öne çıkanlar şu şekilde:

“Sizin orman anlayışınız bu mu?”

Milletvekili Rızvanoğlu iktidara Anayasa’nın 169. Maddesini hatırlatarak, “Bugün Fatih Ormanlarındayız. Burası Pirinççi Mahallesi. Arkamda gördüğünüz alan da, İstanbul’un oksijen kaynağı Fatih Ormanları. Yine arkamda gördüğünüz, mıcır kırma-eleme tesisleri var. Tam ormanın ortasında ağaçlar kesilerek yapılmış kırma eleme tesisleri. Bakın, burası aslında ormanın ortası fakat 2006-2007 senesinde buraya ‘ÇED gerekli değildir’ raporu verilmiş. Aynı raporda, yine ÇED raporunda, burasının, ‘orman vasfında’ olduğu da yer alıyor. Bakın, Anayasanın 169. maddesinde ne diyor? ‘Devlet ormanları korumakla yükümlüdür.’ Sizin ormandan anlayışınız bu mu?” dedi.

evrim-rizvanoglu.jpg

“Burası içme suyu kaynaklarına çok yakın”

Rızvanoğlu açıklamasında tesislerin su kaynaklarına yakınlığına da dikkat çekerek, “İnsanın tepesini attırmayın ya! Olacak iş mi bu Allah aşkına ormanın ortasına? Demiyoruz ki projelere taş vermeyin, demiyoruz ki maden yapmayın. Ama İstanbul’un göbeğinde, tek kalan oksijen merkezinde, bu taş kırma, mıcır eleme tesisini yapmanız gerekiyor muydu? Orman anlayışınız bu mu sizin? Bakın burası, İstanbul’un içme suyuna çok yakın.” ifadelerini kullandı.

“Şu görüntü, İstanbul’a yakışıyor mu?”

Uydu fotoğraflarıyla ormanın zamanla uğradığı tahribatı gözler önüne seren Rızvanoğlu “Burası, oksijen merkezi olarak İstanbul’un Kuzey Ormanları elinde kalan tek yer. Yapmayın, etmeyin! Şu görüntü, İstanbul’a yakışıyor mu? Ben, 2015 ve 2024’ü Google Earth’ten çıkarttım. Bakın, 2015 senesinde böyleymiş, 2024 senesinde maalesef şu an geldiğimiz durum bu.” sözleriyle açıklamasını sonlandırdı.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar