CHP Genel Başkanı Özel: Kayseri'de yaşananların sorumlusu AKP'dir

CHP Genel Başkanı Özel: Kayseri'de yaşananların sorumlusu AKP'dir
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kayseri'de bir çocuğun tacize uğramasının ardından göçmenlere yönelik lince ilişkin konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yerel Yönetimler Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu.

Konuşmasında muhalefetin uçuk vaatlerde bulunarak popülizm yaptığını belirten Erdoğan, Kayseri'deki çocuğa taciz gerginliğine de değinerek "Bu olayların sebebi muhalefetin zehirli söylemleridir. Vandallık yapmak sokakları ateşe vermek kabul edilemez" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kayseri'deki yaşanan lince ilişkin suçlamalarına yanıt verdi.

"Erdoğan, 'Her şeyin sorumlusu benim' diyor, Kayseri'nin sorumlusu da AKP'dir. Sen ÖSO'ya Kuvay-i Milliye dersen, komşunun içişlerine saygılı olmazsan, Emevi Camii'nde namaz kılacağım dersen sorumlu sensin. O yüzden resmi rakamlara göre 4 milyon yaygın kanıya göre 10 milyon sığınmacı varsa tek sorumlu AKP'dir.

Sığınmacılara saldırmak kolay. Komşunda iç savaş kışkırtıcılığı yaparsan bu kadar sığınmacıya da yol açarsın. Biz Esad ile küfürleşme derken sen ateşe benzinle gittin. Ondan sonra göç dalgaları oldu. Bugün biz dedikten sonra 'Esad ile görüşeceğim' dedin.

3 aydır bütün Avrupa liderlerine söyledim. Esad da bunun için elini taşın altına koyacak."

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar