Anız ve orman yangınları kontrol altına alınmaya çalışılıyor

Anız ve orman yangınları kontrol altına alınmaya çalışılıyor
Anız ve örtü yangını olarak ilerleyen alevler, rüzgarın da etkisiyle Mardin’in Midyat ilçesi kırsalına ulaştı. Balıkesir'in Altıeylül ilçesinin kırsalına ise müdahaleler devam ediyor.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde makilikte çıkan yangın, Assos Antik Kenti'ne sıçradı. Ekipler, alevlere havadan ve karadan müdahale ediyor.

72954.jpg

Ayvacık ilçesinde makilikte, saat 16.30 sıralarında yangın çıktı. Alevleri görenler, durumu orman ve itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbarla bölgeye çok sayıda hava ve kara aracı sevk edildi. Yangın, rüzgarın etkisiyle hızla ilerleyerek Assos Antik Kenti'ne ulaştı. Ekipler yangına havadan ve karadan müdahale ediyor.

Batman’ın Gercüş ilçesi kırsalında öğleden sonra yangın çıktı. Anız ve örtü yangını olarak ilerleyen alevler, rüzgarın da etkisiyle Mardin’in Midyat ilçesi kırsalına ulaştı. Yangına itfaiye ve TOMA araçlarıyla müdahale ediliyor.

Batman’ın Gerçüş ilçesi kırsalında, öğleden sonra bilinmeyen nedenle yangını çıktı. İhbar üzerine bölgeye ekipler sevk edildi.

Anız ve örtü yangını olarak ilerleyen alevler, rüzgarın da etkisiyle Mardin’in Midyat ilçesinin kırsal Şenköy, Sarıkaya ve Çavuşlu mahallelerine ulaştı.

72919.jpg

Nusaybin ve Yeşilli ilçelerine ait itfaiye ekipleriyle izinde olan itfaiye personelleri, jandarma ve İl Emniyet Müdürlüğü’ne ait TOMA’lar da yangına müdahale için bölgeye yönlendirildi.

72944.jpg

Balıkesir'in Altıeylül ilçesinin kırsal Tayyipler Mahallesi'nde, arazide çıkan rüzgarın da etkisiyle ormana sıçrayan yangına, Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki 6 uçak, 2 helikopter, 13 arazöz, 3 su ikmal aracı, 4 ilk müdahale aracı, 5 dozer, 1 greyder, 2 loder ve 130 personelle müdahale edildi. Alevler, havadan ve karadan müdahaleyle 3,5 saatte kontrol altına alındı.

Ekiplerin soğutma çalışmaları sürüyor.

Öne Çıkanlar