Sinan Ateş'in arkadaşı Serkan Akın: Sinan öldürüleceğini biliyordu; MHP'li Ataman'a bu durumu aktarmıştım

Sinan Ateş'in arkadaşı Serkan Akın: Sinan öldürüleceğini biliyordu; MHP'li Ataman'a bu durumu aktarmıştım
Sinan Ateş'in arkadaşı Serkan Akın, Sinan Ateş'in kendisine yönelik suikast yapılacağı haberini önceden bildiğini söyledi. Bu durumu MHP'li İsmet Büyükataman'a aktardıklarını ifade den Akın, mahkemenin de bunu teyit edebileceğini belirtti.

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetindeki tetikçinin kaçırıldığı iddia edilen “çakarlı” aracın görüntüsü ortaya çıktı.

Görüntüde, koruma tahsisli olduğu öğrenilen ve iddianamede azmettirici olarak gösterilen eski Ülkü Ocakları yöneticilerinden Tolgahan Demirbaş ile Emre Yüksel’in kullandığı aracın “çakarlı” olduğu görülüyor.

"Sinan Ateş öldürüleceğini biliyordu"

Sinan Ateş'in arkadaşı Serkan Akın ise Sinan Ateş'in suikaste uğramadan önce öldürüleceği haberini aldığını belirtti.

"MHP'li Ataman 'öyle bir şey olmaz' dedi"

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman'a Sinan Ateş'in öldürüleceği haberini aktardığını belirten Serkan Akın, Büyükataman'ın kendisine "Öyle şey olmaz, abartıyorsunuz, ben ilgileneceğim. Siz bir şey demeyin" dediğini aktardı.

Akın devamında şu ifadeleri kullandı:

"Mahkeme arzu ederse bu söylediklerimi teyit edebilir. Sinan'ı o gün arayanlar, kendileri söylemezse Sinan'ın görüşme geçmişinden kim olduklarını bulmak mümkün."

Duruşma tarihi belli oldu


Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi, Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşmasının tarihini belirledi.

Sanıklar 1 Temmuz’da saat 09.00’da ilk kez hakim karşısına çıkacak. Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ise hazırlanan iddianame için “İddianame adı verilen içi boş kağıt parçasının kabul edildiğini büyük bir üzüntü içerisinde öğrenmiş bulunmaktayım” diyerek tepki gösterdi.