Selçuk Özdağ saldırısında da Ateş cinayetinde de aynı isim!

Selçuk Özdağ saldırısında da Ateş cinayetinde de aynı isim!
Selçuk Özdağ'a yönelik saldırı soruşturmasında adı geçen ama yargılanmayan Suat Yılmazzobu, Sinan Ateş iddianamesinde cinayetin planlama aşamasında ortaya çıktı

Tolga Balcı

Türkiye bir dönem MHP camiasının içinde olduğu saldırılarla sarsıldı. Kimi zaman gazeteciler kimi zaman da siyasetçiler darp edildi. Olay sonrası yapılan soruşturmaların derinleştirilmemesinden duyulan rahatsızlık hep dile getirildi ama duyan olmadı.

Eğer olsaydı belki de bugün Sinan Ateş cinayetine giden taşlar döşenmeyecekti.

Bunun nedeni Selçuk Özdağ’a yapılan saldırı için hazırlanan iddianamede yer alıyor.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ evinin önünde üç kişinin saldırısına uğradı ve ağır yaralandı. Saldırganlar o dönem Millet İttifakı ile hareket eden Gelecek Partisi’ne ve Selçuk Özdağ’a kızgınlıkları olduğunu, bunu dile getirirken tartışma çıktığını söylediler ve “saldırı planlı değildi” dediler.

Savcılık soruşturmasının ardından saldırganlar hakkında dava açıldı. Soruşturma sırasında saldırganların olay yerine gelirken kullandıkları aracı kiraladığı belirlenen Ülkü Ocakları Ankara İl Başkan Yardımcısı Suat Yılmazzobu, iddianame dışında kaldı.

Çünkü başka bir isim, “Ben Yılmazzobu’nun ehliyetini haberi olmadan kiralama için kullandım” dedi. Suat Yılmazzobu ile ilgili takipsizlik kararı Özdağ’a saldırı iddianamesinin sonuna not olarak eklendi.

whatsapp-image-2024-05-09-at-16-45-09.jpeg
Suat Yılmazzobu ve kardeşi Şakir Yılmazzobu Olcay Kılavuz ile birlikte

Şimdi geliyoruz Sinan Ateş iddianamesine.

Aynı Suat Yılmazzobu bu kez karşımıza Sinan Ateş cinayetinde çıkıyor.

Savcılık soruşturmasında olayın bir numaralı azmettiricilerinden sayılan Tolgahan Demirbaş’ın Suat Yılmazzobu ile ilişkisi ortaya çıkarıldı.

Tolgahan Demirbaş, Sinan Ateş’i takip ederken Suat Yılmazzobu’dan, Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in kimlik, ikamegah ve telefon bilgilerini istiyor.

Yılmazzobu da o bilgileri Tolgahan Demirbaş’a iletiyor.

Demirbaş bilgileri isteme gerekçesini, Mersin’deki olaydan dolayı Sinan Ateş’e kızgın olduklarını, ulaşıp bu kızgınlıklarını bildirmek istediklerini ama sonuç alamadıklarını, bunun için eşi üzerinden ulaşmayı denediklerini söyleyerek açıklıyor.

Suat Yılmazzobu’dan bilgileri aldığını teyit ediyor ancak Yılmazzobu’nun bu bilgilere nereden ulaştığına ilişkin bir detay iddianamede yer almıyor.

Üstelik iddianamede Selçuk Özdağ saldırısında, saldırganlar için arabayı kiraladığı tespit edilen Yılmazzobu’nun ifadesi de yok.

Tolgahan Demirbaş savcının Suat Yılmazzobu’yu nereden tanıyorsun sorusuna verdiği yanıt da dikkat çekici: “Camiadan”

suatttt.png
Suat Yılmazzobu Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım ile beraber

Üstelik savcılık Suat Yılmazobu’nun bir mesajında referans göstermeden, "ekibi kurduk, kafasına sıkacaklar demiş" ifadesine ulaştı ama bu ifadeye de açıklık getirilmedi.

İddianame kırpılmış haliyle bile, daha önce yapılan ama ölümle sonuçlanmayan saldırıların Sinan Ateş cinayetiyle bağlantısını ortaya koyuyor.

Suat Yılmazobu’nun Ateş iddianamesinde sadece adı var. Savcılık başka zanlılar açısında soruşturmanın devam ettiğini iddianameye yazmıştı. O başka zanlılar arasında Yılmazobu’nun bulunup bulunmadığı bilinmiyor.