Ekonomist Mahfi Eğilmez: Nereye gittiğini bilmediğimiz dövizlerde 16 milyar dolar artış var

Ekonomist Mahfi Eğilmez: Nereye gittiğini bilmediğimiz dövizlerde 16 milyar dolar artış var
Ünlü iktisatçı Dr. Mahfi Eğilmez, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Nereye gittiğini bilmediğimiz dövizlerde 16 milyar dolar artış var" dedi.

Ünlü iktisatçı Mahfi Eğilmez, Twitter'da oldukça dikkat çeken bir paylaşım yaparak Mart 2024 itibarıyla cari açığın 12 aylık bazda 31,2 milyar dolara düştüğünü belirtti.

Bu düşüşün, büyük ölçüde altın ithalatına getirilen kısıtlamalardan kaynaklandığını ifade etti. Ancak, geçen Mart ayında eksi 1,1 milyar dolar olan net hata ve noksanın bu Mart ayında eksi 16,1 milyar dolara yükseldiğine dikkat çekti.

Mart 2024 itibarıyla cari açık 12 aylık bazda 31,2 milyar dolar oldu (geçen Martta 52,6 milyar dolardı.) İthalattaki hızlı düşüşün nedeni, büyük ölçüde, altın ithalatına kısıtlama getirilmiş olması. Buna karşılık geçen Martta eksi 1,1 milyar dolar olan net hata ve noksan bu Martta eksi 16,1 milyar dolar olarak geçekleşti. Nereye gittiğini bilmediğimiz dövizlerde 16 milyar dolar artış var. Nedeni, bir ölçüde, kaçak giren altınlar için yapılan kaçak ödemeler olabilir.

https://www.ekonomim.com/ekonomi/mahfi-hoca-sordu-16-milyar-dolar-nereye-gitti-haberi-742801