Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Meslek Yeterlilik Kurulu'nda israf iddialarını yalanladı

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Meslek Yeterlilik Kurulu'nda israf iddialarını yalanladı
Medyada yer alan MYK Başkanı Mustafa Necmi İlhan’ın sekreterine makam aracı tahsis ettiği ortaya çıktığı iddiası DMM tarafından yalanlandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı yayın organlarının paylaştığı "Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Başkanı Mustafa Necmi İlhan’ın sekreterine makam aracı tahsis ettiği ortaya çıktı" haberini yalanladı.

DMM, iddia edilenin aksine MYK'da herhangi bir personele araç tahsisi söz konusu olmadığını belirtti.

Ek olarak DMM, kurumun 'kamuda tasarruf' genelgesine uygun olarak makam aracı sayısını da düşürdüğünü belirtti. DMM'nin açıklaması şu şekilde:

Kurum bünyesinde yer almakta olan tüm hizmet araçları, görev süreleri dahilinde ve resmi görevlerde tüm personel (Kurum Başkanı, Başkan Yardımcıları, Daire Başkanları, Meslek Uzmanları, Büro Görevlileri, Dağıtıcı ve kurumda görev yapmakta olan tüm birim personeli) tarafından kurumsal amaçlar doğrultusunda kullanılmaktadır. İddiaların aksine araç kiralama hizmeti açık ihale yöntemiyle en düşük fiyat teklifi veren firmadan alınmaktadır.

Kurumda yer alan 3 hizmet aracı tasarruf tedbirleri kapsamında 2024 yılında ikiye düşürülmüştür. Makam aracı olarak ise TOGG kullanılmaktadır.

gnjd-5wwmaahpjj.jpeg

Gazeteci Muhammed Vefa ise MYK Başkan sekreterinin giriş çıkışlarını takip ederek makam aracının olduğunu teyit ettiğini şu sözlerle belirtti:

"MYK Başkanı Mustafa Necmi İlhan'ın sekretere aracı tahsis edip etmediğini öğrenmek için yaklaşık bir haftadır takipteyim. Sabah ve akşam işe-giriş çıkışlarını bekledim. Sekreter Şenay Aksu hep bu araçla geldi, şoför arkadaş hep kapısını açtı. Mevcut başka fotoğraflarda var. Size kötü haberlerim var; MYK'da yaşanan yolsuzluk ve adam kayırmaları kamuoyuna taşımaya devam edeceğim."

https://twitter.com/muhammed_vefaa/status/1788574216012312788