El Hol kampından IŞİD bağlantılı 22 yabancı ülke vatandaşı çıkarıldı

El Hol kampından IŞİD bağlantılı 22 yabancı ülke vatandaşı çıkarıldı
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, büyük çoğunluğu IŞİD üyelerinin ailelerinden oluşan yaklaşık 50 bin kişinin kaldığı Haseke’deki El Hol kampından 22 yabancı ülke vatandaşının ülkelerine gönderildiğini duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Haseke'deki El Hol kampında büyük çoğunluğu IŞİD üyelerinin ailelerinden oluşan yaklaşık 50 bin kişiden 22 yabancı ülke vatandaşının ülkelerine gönderildiğini duyurdu.

Bu kişilerin arasında 11 ABD vatandaşı bulunduğunu belirten Miller, 6 Kanada, 4 Hollanda ve bir Finlandiya vatandaşının da geri alındığını açıkladı.

Geri alınan vatandaşların çoğunun çocuk olduğu vurgulanırken, Miller ayrıca ABD vatandaşı olmayan ancak Amerikalı bir çocuğun da ABD'ye yerleştirildiğini ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Haseke'deki El Hol kampında büyük çoğunluğu IŞİD üyelerinin ailelerinden oluşan yaklaşık 50 bin kişiden 22 yabancı ülke vatandaşının ülkelerine gönderildiğini duyurdu. Bu kişilerin arasında 11 ABD vatandaşı bulunduğunu belirten Miller, 6 Kanada, 4 Hollanda ve bir Finlandiya vatandaşının da geri alındığını açıkladı.

Geri alınan vatandaşların çoğunun çocuk olduğu vurgulanırken, Miller ayrıca ABD vatandaşı olmayan ancak Amerikalı bir çocuğun da ABD'ye yerleştirildiğini ifade etti. Bu gelişme, Suriye Demokratik Güçleri'nin kontrolündeki kamptan geri alınan kişilerin ülkelerine dönüş sürecinde yaşanan son gelişmeleri yansıtıyor.