Brezilya’da sel felaketinin yıkımı devam ediyor: Hayvanlar çatılarda kurtarılmayı bekliyor

Brezilya’da sel felaketinin yıkımı devam ediyor: Hayvanlar çatılarda kurtarılmayı bekliyor
Brezilya'nın Rio Grande do Sul eyaletinde meydana gelen selde 100 kişi yaşamını yitirdi. Kayıpların yanı sıra selin yarattığı hasar devam ederken hayvanlar da kurtarılmayı bekliyor.

Brezilya'da sel nedeniyle 160 binden fazla kişi tahliye edilirken belediye binaları ve havalimanları da sular altında kaldı.

Canoas eyaletinde çekilen görüntülerde, hayvanların çatılarda mahsur kaldığı ve kurtarılmayı beklediği görüldü.

TV Globo'nun haber helikopterindeki videoda Çarşamba sabahı çatıda mahsur kalan bir at görülüyordu. Rio Grande do Sul Sivil Savunma Bakanlığı, hayvanı kurtarmak için bir görev başlattığını söyledi.

Yetkililer ayrıca geçen haftaki yağmur fırtınasının ardından yaşanan sel ile ilgili olabilecek diğer dört olası ölümü de araştırıyordu. 128 kişinin halen kayıp olduğu, 372 kişinin ise tedavi altına alındığı belirtildi.

Şiddetli yağmurlar, Rio Grande do Sul'un 497 şehrinin 417'sinde köprülerin ve binaların çökmesine, mahalle sokaklarının nehre dönüşmesine ve en az 234.000 kişinin evlerinden olmasına neden oldu.

Eyaletin başkenti Porto Alegre'deki kurtarma çalışmaları Çarşamba günü yağmur ve şiddetli rüzgar nedeniyle iptal edildi.

Bir gönüllü ağa bazı yurttaşlarının üç gün boyunca yiyeceksiz kaldığını söyledi.